DIENOS RECEPTAS

Lašišų kepsneliai su salotomis / Mariaus Žičiaus nuotr.
Lašišų kepsneliai su salotomis / Mariaus Žičiaus nuotr.
Šaltinis: Ji24.lt
A
A

Išalkote? Lašišų kepsneliai su salotomis numalšins alkį ir pamalonins gomurį!

Lašišų kepsneliai su salotomis

Kepsneliams reikės:

• 400 g lašišų faršo,

• 1 kiaušinio trynys,

• 1 valg. š. majonezo,

• 7 valg. š. džiūvėsėlių (ir 2–3 apvoliojimui),

• po žiupsnelį druskos ir citrinpipirių,

• pagal skonį prieskoninių žalumynų,

• 4 valg. š. aliejaus.

Padažui:

• po žiupsnelį druskos, cukraus, salotų prieskonių ir juodųjų pipirų,

• 1 citrinos sultys,

• 2 valg. š. alyvuogių aliejaus.

Salotoms:

• 1 sauja gražgarsčių,

• keli lapai „Aisbergo salotų“,

• 10 vnt. mažų, įvairių spalvų pomidorų.

Kaip gaminti:

1. Į lašišų faršą sudėkite kiaušinio trynį, džiūvėsėlius, majonezą, pagardinkite pipirais, druska, žolelių prieskoniais ir labai gerai išmaišykite. Iš paruoštos masės formuokite nedidelius kepsnelius, apvoliokite juos džiūvėsėliuose ir iškepkite keptuvėje su aliejumi.

2. Gražgarstes gerai nuplaukite, nuvarvinkite, „Aisbergo“ salotas suplėšykite. Pomidoriukus perpjaukite pusiau, sumaišykite su salotomis ir užpilkite padažu.

3. Padažui sumaišykite citrinų sultis, cukrų, druską, pipirus, salotų prieskonius ir alyvuogių aliejų. Ant salotų sudėkite lašišų kepsnelius.

TAIP PAT SIŪLOME PARAGAUTI:

Sumuštiniai su agurkais ir morkomis
Sumuštiniai su agurkais ir morkomis / Mariaus Žičiaus nuotr.