DIENOS RECEPTAS
Bulvių ir varškės kukuliai / Autorės nuotr.
Šaltinis: Ji24.lt
A
A
Šis sotus ir lengvai paruošiamas patiekalas patiks ir mažiems, ir dideliems...
Reikės:
- 6 bulvių,
- 600 g varškės,
- 8 valg. š. miltų,
- 3 valg. š. krakmolo,
- 4 kiaušinių,
- 3 valg. š. sviesto,
- druskos (pagal skonį),
- 2 stikl. aliejaus (kepti),
- grietinės (pagal skonį).
Kaip gaminti:
1. Bulves išvirkite, sugrūskite ir sumaišykite su varške. Sudėkite kiaušinių trynius, išsukite su sviestu, suberkite miltus, druską, krakmolą ir išplaktus baltymus.
2. Iš tešlos padarykite nedidelius (apie 2 cm skersmens) rutuliukus ir kepkite įkaitintame aliejuje nedideliame puode. Apskrudusius išgriebkite kiaurasamčiu. Dėkite ant popierinio rankšluosčio, nusausinkite aliejų.
3. Patiekite su grietine ar kitu mėgstamu padažu.
TAIP PAT SIŪLOME IŠBANDYTI:
{recipe|568}
{recipe|621}
{recipe|1835}
{recipe|2003}
{recipe|2942}
Temos: