DIENOS RECEPTAS

Bulvių ir varškės kukuliai / Autorės nuotr.
Bulvių ir varškės kukuliai / Autorės nuotr.
Šaltinis: Ji24.lt
A
A

Šis sotus ir lengvai paruošiamas patiekalas patiks ir mažiems, ir dideliems...

Bulvių ir varškės kukuliai

Reikės:

  • 6 bulvių,
  • 600 g varškės,
  • 8 valg. š. miltų,
  • 3 valg. š. krakmolo,
  • 4 kiaušinių,
  • 3 valg. š. sviesto,
  • druskos (pagal skonį),
  • 2 stikl. aliejaus (kepti),
  • grietinės (pagal skonį).

Kaip gaminti:

1. Bulves išvirkite, sugrūskite ir sumaišykite su varške. Sudėkite kiaušinių trynius, išsukite su sviestu, suberkite miltus, druską, krakmolą ir išplaktus baltymus.

2. Iš tešlos padarykite nedidelius (apie 2 cm skersmens) rutuliukus ir kepkite įkaitintame aliejuje nedideliame puode. Apskrudusius išgriebkite kiaurasamčiu. Dėkite ant popierinio rankšluosčio, nusausinkite aliejų.

3. Patiekite su grietine ar kitu mėgstamu padažu.

TAIP PAT SIŪLOME IŠBANDYTI:

{recipe|568}
{recipe|621}
{recipe|1835}
{recipe|2003}
{recipe|2942}