DIENOS RECEPTAS
Vištų blauzdeles su daržovėmis paruošite akimirksniu: skanaukite ir mėgaukitės!
Vištų blauzdelės su daržovėmis
Sudedamosios dalys:
• 300 ml daržovių sultinio,
• 200 g pievagrybių,
• 200 ml baltojo vyno,
• 4 vištų blauzdelės,
• 4 valg. š. alyvuogių aliejaus,
• 5 česnako skiltelės,
• aitrioji paprika,
• 4–5 šakelės šviežių čiobrelių,
• saldžioji paprika,
• 6 bulvės,
• cukinija,
• 2 svogūnai,
• 2 morkos,
• 1 arbat. š. tarkuotų citrinos žievelių,
• 3 laurų lapeliai,
• po žiupsnelį druskos ir maltų juodųjų pipirų.
Kaip gaminti:
1. Česnako skilteles nulupkite ir sutrinkite. Čiobrelių šakeles smulkiai sukapokite. Aitriąją papriką supjaustykite žiedais, išimkite sėklas.
2. Dubenėlyje išplakite baltąjį vyną ir aliejų, sukrėskite česnaką, tarkuotas citrinų žieveles, sudėkite aitriąją papriką, čiobrelius, laurų lapelius, pasūdykite ir paskaninkite pipirais. Marinatu užpilkite vištų blauzdeles ir palikite pusvalandžiui.
3. Bulves nuskuskite ir supjaustykite dideliais kubeliais. Cukiniją supjaustykite pusžiedžiais, saldžiąją papriką – šiaudeliais. Morkas nuskuskite, supjaustykite plonomis riekelėmis. Pievagrybius nuplaukite, perpjaukite į keturias dalis. Troškintuve įkaitinkite aliejų. Sudėkite vištų blauzdeles ir iš abiejų pusių apkepkite. Sudėkite į lėkštę ir uždenkite folija, kad neatvėstų.
4. Tame pačiame troškintuve 5 min. pakepinkite bulves, saldžiąją papriką ir pievagrybius. Sudėkite vištų blauzdeles, cukiniją, supilkite karštą daržovių sultinį, likusį marinatą, troškintuvą uždenkite ir 25–30 min. troškinkite ant silpnos ugnies.
TAIP PAT SIŪLOME IŠBANDYTI