DIENOS RECEPTAS
Pievagrybiai – nebrangus ir lengvai paruošiamas produktas. Kviečiame paragauti gardžios ir sočios jų sriubos. Nenusivilsite!
Reikės:
• 250 g pievagrybių,
• 100 ml grietinėlės (norimo riebumo),
• 180 lydyto sūrelio,
• svogūno (vidutinio dydžio),
• 2 česnako skiltelių,
• 1 l daržovių nuoviro (gali būti ir paukštienos sultinys arba vanduo),
• 1 valg. š. sviesto,
• druska ir juodieji pipirai (pagal skonį),
• žiupsnelio tarkuoto muskato (nebūtinai),
• 2 riekių baltos duonos.
Kaip gaminti:
1. Karštame svieste pakepinkite smulkintus svogūnus ir česnakus. Kai šie dailiai pagels, sumeskite nuvalytus supjaustytus pievagrybius. Viską kepkite apie 8 min., sukrėskite troškinį į puodą su verdančiu daržovių nuoviru (sultiniu ar vandeniu) ir virkite ant silpnos ugnies apie 15 minučių. Įmaišykite lydytą sūrelį ir grietinėlę.
2. Sriubą suplakite plakikliu iki vientisos masės, pagal skonį pasūdykite, pagardinkite šviežiai maltais juodaisiais pipirais ir muskatais.
3. Tiekite su baltos duonos trapučiais.
TAIP PAT SIŪLOME IŠBANDYTI: