DIENOS RECEPTAS
Apkepti koldūnai / Neringos Kalasauskaitės nuotr.
Šaltinis: Ji24.lt
A
A
Apkepti koldūnai – paprasta, greita ir gardu!
Sudedamosios dalys:
• 800 g koldūnų (1–2 pakeliai),
• 4 kiaušiniai,
• 2 valg. š. grietinės,
• 100–200 ml pieno,
• saldžioji paprika,
• nedidelis svogūnas,
• 1 arbat. š. bazilikų,
• 1 arbat. š. raudonėlių,
• žiupsnelis druskos,
• žiupsnelis maltų citrinpipirių.
Kaip gaminti:
1. Šaldytus koldūnus sudėkite į skardą.
2. Keptuvėje su įkaitintu sviestu apkepkite supjaustytą saldžiąją papriką ir smulkintą svogūną. Juos irgi sudėkite į skardą.
3. Kiaušinius išplakite su grietine ir pienu, užpilkite ant koldūnų ir apkeptų daržovių. Svarbu, kad plakinys visiškai uždengtų koldūnus.
4. Gausiai pagardinkite prieskoniais ir 30 min. kepkite 200 °C orkaitėje.
TAIP PAT SIŪLOME IŠBANDYTI: