DIENOS RECEPTAS

Apkepti koldūnai / Neringos Kalasauskaitės nuotr.
Apkepti koldūnai / Neringos Kalasauskaitės nuotr.
Šaltinis: Ji24.lt
A
A

Apkepti koldūnai – paprasta, greita ir gardu!

Apkepti koldūnai

Sudedamosios  dalys:

• 800 g koldūnų (1–2 pakeliai),

• 4 kiaušiniai,

• 2 valg. š. grietinės,

• 100–200 ml pieno,

• saldžioji paprika,

• nedidelis svogūnas,

• 1 arbat. š. bazilikų,

• 1 arbat. š. raudonėlių,

• žiupsnelis druskos,

• žiupsnelis maltų citrinpipirių.

 

Kaip gaminti:

1. Šaldytus koldūnus sudėkite į skardą.

2. Keptuvėje su įkaitintu sviestu apkepkite supjaustytą saldžiąją papriką ir smulkintą svogūną. Juos irgi sudėkite į skardą.

3. Kiaušinius išplakite su grietine ir pienu, užpilkite ant koldūnų ir apkeptų daržovių. Svarbu, kad plakinys visiškai uždengtų koldūnus.

4. Gausiai pagardinkite prieskoniais ir 30 min. kepkite 200 °C orkaitėje.

 

TAIP PAT SIŪLOME IŠBANDYTI:

Česnakinis bulvių apkepas su daug grietinės
Česnakinis bulvių apkepas su daug grietinės / Neringos Kalasauskaitės nuotr.