DIENOS RECEPTAS
Paragaukime ryžių blynelių: sočių, skanių ir pikantiškų.
Sudedamosios dalys:
• 200 g ryžių,
• 300 g moliūgų (minkštimo),
• 150 g parmezano,
• 2 kiaušiniai,
• 100 g miltų,
• 1 valg. š. moliūgų sėklų,
• 50 ml grietinėlės,
• 3 valg. š. aliejaus arba sviesto (kepti).
Kaip gaminti:
1. Ryžius išvirkite, kaip nurodyta pakuotėje, įdėkite sviesto, uždenkite puodelį dangčiu ir palikite, kad atvėstų.
2. Moliūgą nuplaukite, nulupkite, minkštimą sutarkuokite smulkia trintuve ir sumaišykite su ryžių koše.
3. Į ryžių ir moliūgų masę įmuškite gerai nuplautus kiaušinius ir viską gerai suplakite elektriniu plakikliu.
4. Tada įmaišykite persijotus miltus, parmezaną, pagal skonį įberkite druskos ir pipirų, dar kartą viską labai gerai išmaišykite.
5. Iš paruoštos tešlos drėgnomis rankomis formuokite nedidelius blynelius (juos į keptuvę galite krėsti ir šaukštu). Juos iš abiejų pusių gerai apkepkite karštuose riebaluose.
6. Moliūgų ir ryžių blynelius tiekite apibėrusi sausoje keptuvėje skurdintomis moliūgų sėklomis.
TAIP PAT SIŪLOME IŠBANDYTI: