DIENOS RECEPTAS

Malti pjausniai su sviestu, pagardintu žalumynais / Mariaus Žičiaus nuotr.
Malti pjausniai su sviestu, pagardintu žalumynais / Mariaus Žičiaus nuotr.
Šaltinis: Ji24.lt
A
A

Malti pjausniai su sviestu pagardintu žalumynais – puikus sprendimas pavalgydinti išalkusią šeimą.

Malti pjausniai su sviestu pagardintu žalumynais

Pjausniams reikės:

• 600-700 g kiaulienos faršo,

• 1 arbat. š. smulkintų prieskoninių žalumynų,

• 1 svogūno,

• po žiupsnelį penkių pipirų mišinio, druskos ir kmynų,

• 2 arbat. š. sojų padažo,

• 2 valg. š. alyvuogių aliejaus.

 

Sviestui reikės:

• 80 g sviesto,

• 1 arbat. š. smulkintų prieskoninių žalumynų,

• po žiupsnelį penkių pipirų mišinio ir druskos.

 

Kaip gaminti:

1. Kambario temperatūros sviestą sumaišykite su žalumynais, druska ir pipirais. Rankomis formuokite pailgą dešrelę ir dėkite valandai į šaldiklį.

2. Kiaulienos faršą labai gerai sumaišykite su smulkintu svogūnu, žalumynais, kmynais, pipirais, druska, sojų padažu ir leiskite pusvalandį pastovėti, kad prieskoniai įsigertų.

3. Paruoštą faršą padalykite į keturias dalis ir šlapiomis rankomis formuokite pailgus pjausnius. Pjausnius aptepkite aliejumi, sudėkite ant grotelių ir kepkite 180 laipsnių orkaitėje apie 25 minutes. Tiekdami ant pjausnių uždėkite po griežinėlį sviesto su žalumynais.

 

TAIP PAT SIŪLOME PARAGAUTI

Dešrelės su vynuogėmis – „salsicce con l’uve“
Dešrelės su vynuogėmis – „salsicce con l’uve“ / duonosirzaidimu.wordpress.com nuotr.