DIENOS RECEPTAS
Savaitgalį kaip reikiant pasisotinote? Pirmadienį pradėkime lengvesniais patiekalais!
Reikės:
• saujelė įvairių nedidelių traškių salotų lapelių,
• 1 didelė gerai prinokusi kriaušė,
• 40 g graikinių riešutų,
• 200 g mėlynųjų pelėsių sūrio,
• 1 valg. šaukštas citrinos sulčių.
• pagal skonį druskos,
• pagal skonį maltų pipirų.
Užpilui:
• 1 valg. šaukštas citrinos sulčių,
• 2 valg. š. aliejaus,
• pagal skonį druskos,
• pagal skonį maltų pipirų,
• pagal skonį cukraus.
Kaip gaminti:
1. Salotas nuplaukite, labai gerai nusausinkite, suberkite į sandarų indą ir dviem valandoms padėkite į šaldytuvą – bus traškesnės.
2. Kriaušę nuplaukite, perpjaukite per pusę, pašalinkite sėklalizdžius, supjaustykite kubeliais ir apšlakstykite citrinų sultimis, kad nepatamsėtų.
3. Riešutus paskrudinkite sausoje keptuvėje ir atvėsinkite.
4. Salotas išdėliokite į kelis dubenėlius, ant viršaus dėkite kriaušių ir sūrio gabalėlių, berkite riešutus. Salotas pasūdykite, pagardinkite šviežiai maltais juodaisiais pipirais ir apliekite padažu, paruoštu iš citrinų sulčių, aliejaus, žiupsnelio cukraus ir pipirų.
TAIP PAT SIŪLOME PARAGAUTI