DIENOS RECEPTAS

Kepta lašiša / Photos.com
Kepta lašiša / Photos.com
Šaltinis: Ji24.lt
A
A

Pavasarį, kai norisi jaustis lengviau, verta bent kelis sykius per savaitę mėsą keisti žuvimi.

Folijoje kepta lašiša su citrina ir rozmarinais

Produktai:

• 1 kg lašišų filė,

• citrina,

• 1 valg. š. smulkintų rozmarinų,

• pusė galvutės raudonojo svogūno,

• 8 česnako skiltelės,

• 2 valg. š. alyvuogių aliejaus,

• baltieji ir juodieji malti pipirai (po žiupsnelį),

• druska (pagal skonį).

 

Kaip gaminti:

1. Lašišos filė nuplaukite po šaltu vandeniu ir nusausinkite. Atkirpkite nemažą gabalą folijos, kad žuvį būtų galima suvynioti labai tvirtai ir sandariai. Apibarstykite lašišą druska, baltaisiais ir juodaisiais pipirais ir stambiai smulkintais rozmarinais. Apdėkite filė plonais griežinėliais supjaustyta citrina, svogūnu ir suberkite susmulkintas česnako skilteles.

2. Į foliją su lašiša įpilkite šlakelį alyvuogių aliejaus, viską sandariai suvyniokite ir apie 15 min. kepkite iki 230 °C įkaitintoje orkaitėje. Neperkepkite, nes žuvis neteks dalies sulčių!

3. Kaip garnyrą galite patiekti mėgstamų šviežių daržovių salotų, ryžių ir pan.

 

TAIP PAT SIŪLOME PARAGAUTI:

Gabrielės traški žuvis su saldžiarūgščiu padažu
Gabrielės traški žuvis su saldžiarūgščiu padažu / Gabrielės nuotr.