DIENOS RECEPTAS
Sotus ir greitas patiekalas visai šeimai. Paragaukite!
Ingredientai:
- 500 g vištų krūtinėlės,
- 2 valg. š. aliejaus,
- 1 arbat. š. džiovintų čiobrelių,
- 1 arbat. š. džiovintų gelsvių,
- 20 g svogūnų laiškų (smulkinti),
- kiaušinis,
- 2 g juodųjų pipirų,
- 2 kvapieji pipirai,
- 2 laurų lapeliai,
- svogūnas,
- česnako skiltelė,
- druska (žiupsnelis),
- 5 apelsinai (padažui),
- 3 valg. š. skysto medaus (padažui).
Kaip gaminti:
1. Mėsą nuplaukite, nusausinkite popieriniu rankšluosčiu ir sumalkite.
2. Aliejuje pakepinkite smulkintus svogūnus, trintus česnakus ir svogūnų laiškus. Sumaišykite juos su malta mėsa.
3. Įmuškite kiaušinį, suberkite džiovintas žoleles, pagal skonį įberkite druskos, pipirų ir minkykite. Iš gautos suminkytos masės drėgnomis rankomis formuokite kukulius, sumeskite į verdantį vandenį, įberkite po kelis juoduosius ir kvapiuosius pipirus, įdėkite laurų lapelius ir apie 20 min. virkite.
4. Paruoškite padažą: kruopščiai nuplaukite apelsinus, nuo vieno vaisiaus nutarkuokite žievelę, tada iš visų apelsinų išspauskite sultis.
5. Supilkite apelsinų sultis į keptuvę, sukrėskite medų ir maišydama kaitinkite ant silpnos ugnies, kol gausite vidutinio tirštumo sirupą.
6. Iš sultinio išgriebtus maltinius tiekite aplietus karštu padažu su šviežių daržovių salotomis.
TAIP PAT SIŪLOME IŠBANDYTI: