Dileta Meškaitė iš Meksikos parsivežė egzotišką receptą: kokosinės krevetės su mangų salsa

Dileta Meškaitė ir kokosinės krevetės / Asmeninio albumo nuotr.
Dileta Meškaitė ir kokosinės krevetės / Asmeninio albumo nuotr.
Šaltinis: Žmonės.lt
A
A

Grupės „4 Roses“ atlikėja Dileta Meškaitė-Kisielienė vos prieš kelias savaites grįžo iš saulėtosios Meksikos – čia ji kartu su vyru Donatu praleido romantišką medaus mėnesį. Iš kelionės Dileta parsivežė ne tik šūsnį nepamirštamų įspūdžių, bet ir kulinarinių atradimų.

Dileta Meškaitė-Kisielienė, Akvilė Matukaitė ir Giedrė Girnytė
Dileta Meškaitė-Kisielienė, Akvilė Matukaitė ir Giedrė Girnytė / Asmeninio albumo nuotr.

D.Meškaitė-Kisielienė kartu su „4 Roses“ kolegėmis Giedre ir Akvile nutarė namuose pasigaminti kokosinių krevečių su mangų salsa. Receptą Dileta nusižiūrėjo atostogaudama Meksikoje.

„Ragavau jų Meksikoje ir man žiauriai patiko. Nusprendėme pabandyti pasigaminti pačios. Pavyko. Trūko tik jūros šalia ir „Pina Colados“, – juokėsi su Žmonės.lt receptu pasidalijusi Dileta.

Dileta Meškaitė-Kisielienė, Akvilė Matukaitė ir Giedrė Girnytė
Dileta Meškaitė-Kisielienė, Akvilė Matukaitė ir Giedrė Girnytė / Asmeninio albumo nuotr.

Taigi, jeigu norite į namus trumpam pasikviesti Meksiką, merginos siūlo išbandyti receptą ir saugoti liežuvius, kad neprarytumėte – sako, kad labai gardu.

„Kai norisi ko nors lengvo, egzotiško ir nesudėtingo“, – šypteli.

Kokosinės krevetės su mangų salsa

Krevetėms :

Tigrinės krevetės

Kiaušinio baltymas

Miltų arba krakmolo

Kokoso drožlių

Druska

Kajano pipirai

Kokosų aliejus

Mangų salsai :

Mangas

Avokadas

Svogūnas

Kalendra

Laimas

Aitrioji paprika

Druska

Tortilijų čipsai

Visus salsos ingredientus susmulkiname, apšlakstome laimu, padruskiname ir dedame į šaldytuvą, kol ruošime krevetes.

Dileta Meškaitė-Kisielienė, Akvilė Matukaitė ir Giedrė Girnytė
Dileta Meškaitė-Kisielienė, Akvilė Matukaitė ir Giedrė Girnytė / Asmeninio albumo nuotr.

Krevetes išlukštename, į miltus įberiame druskos ir pipiriukų, tada kiekvieną krevetę apvoliojame miltuose, merkiame į išplaktą kiaušinio baltymą ir apvoliojame kokoso drožlėse – kepame labai gerai įkaitintame kokosų aliejuje, kol krevetės taps aukso spalvos.

Dileta Meškaitė-Kisielienė, Akvilė Matukaitė ir Giedrė Girnytė
Dileta Meškaitė-Kisielienė, Akvilė Matukaitė ir Giedrė Girnytė / Asmeninio albumo nuotr.
Dileta Meškaitė-Kisielienė, Akvilė Matukaitė ir Giedrė Girnytė
Dileta Meškaitė-Kisielienė, Akvilė Matukaitė ir Giedrė Girnytė / Asmeninio albumo nuotr.

Iškepus išdėlioti ant vienkartinio rakšluosčio, kad sugertų aliejaus perteklių.

Dedame į lėkštę salsą, krevetes ir tortilijas.  Tortilijomis  užgriebiame salsos, dedame ant viršaus krevetę ir mėgaujamės.