Dileta Meškaitė iš Meksikos parsivežė egzotišką receptą: kokosinės krevetės su mangų salsa
Grupės „4 Roses“ atlikėja Dileta Meškaitė-Kisielienė vos prieš kelias savaites grįžo iš saulėtosios Meksikos – čia ji kartu su vyru Donatu praleido romantišką medaus mėnesį. Iš kelionės Dileta parsivežė ne tik šūsnį nepamirštamų įspūdžių, bet ir kulinarinių atradimų.
D.Meškaitė-Kisielienė kartu su „4 Roses“ kolegėmis Giedre ir Akvile nutarė namuose pasigaminti kokosinių krevečių su mangų salsa. Receptą Dileta nusižiūrėjo atostogaudama Meksikoje.
„Ragavau jų Meksikoje ir man žiauriai patiko. Nusprendėme pabandyti pasigaminti pačios. Pavyko. Trūko tik jūros šalia ir „Pina Colados“, – juokėsi su Žmonės.lt receptu pasidalijusi Dileta.
Taigi, jeigu norite į namus trumpam pasikviesti Meksiką, merginos siūlo išbandyti receptą ir saugoti liežuvius, kad neprarytumėte – sako, kad labai gardu.
„Kai norisi ko nors lengvo, egzotiško ir nesudėtingo“, – šypteli.
Kokosinės krevetės su mangų salsa
Krevetėms :
Tigrinės krevetės
Kiaušinio baltymas
Miltų arba krakmolo
Kokoso drožlių
Druska
Kajano pipirai
Kokosų aliejus
Mangų salsai :
Mangas
Avokadas
Svogūnas
Kalendra
Laimas
Aitrioji paprika
Druska
Tortilijų čipsai
Visus salsos ingredientus susmulkiname, apšlakstome laimu, padruskiname ir dedame į šaldytuvą, kol ruošime krevetes.
Krevetes išlukštename, į miltus įberiame druskos ir pipiriukų, tada kiekvieną krevetę apvoliojame miltuose, merkiame į išplaktą kiaušinio baltymą ir apvoliojame kokoso drožlėse – kepame labai gerai įkaitintame kokosų aliejuje, kol krevetės taps aukso spalvos.
Iškepus išdėlioti ant vienkartinio rakšluosčio, kad sugertų aliejaus perteklių.
Dedame į lėkštę salsą, krevetes ir tortilijas. Tortilijomis užgriebiame salsos, dedame ant viršaus krevetę ir mėgaujamės.