Dizaineris Aleksandras Pogrebnojus: „Deja, vis dar esame cepelinų tauta“

Aleksandras Pogrebnojus / Viganto Ovadnevo nuotr.
Aleksandras Pogrebnojus / Viganto Ovadnevo nuotr.
Šaltinis: Žmonės.lt
A
A

Nors liaudyje cepelinais vadinami didžkukuliai nėra autentiškas lietuviškas patiekalas, ko gero, ne vienas lietuvis neįsivaizduoja gyvenimo be jų. Lietuviškų patiekalų restorano savininkas Vytenis Urba neslepia, kad cepelinai – populiariausias patiekalas, kurio būtinai ragauja ir lietuviai, ir iš užsienio atvykę svečiai.

„Didžkukulių parduodame tūkstančius porcijų“, – „Lietuvos ryto“ TV laidoje „Negaliu tylėti“ prisipažino verslininkas.
Tačiau  garsus dizaineris Aleksandras Pogrebnojus tikrai nėra cepelinų gerbėjas ir nė neprisimena, kada paskutinį kartą juos valgė.

„Lietuviški patiekalai asocijuojasi su pigumu – už kelis litus prisidrožei bulvių ir esi sotus visą dieną. Žinoma, kol žmonės tai valgys, tol restoranai gamins“, – įsitikinęs A.Pogrebnojus.

Tačiau, anot dizainerio, vis daugiau lietuvių išvažiuoja į kitas šalis, pažįsta jų kultūrą, valgymo įpročius ir po truputį keičiasi.

„Cepelinų valgytojų jau dabar mažėja ir, tikrai mažės“, – neabejojo Aleksandras. Kas, anot jo, galėtų išgelbėti lietuvišką virtuvę ir kokie liaudiški patiekalai jam labiausiai patinka sužinosite intriguojančioje pokalbių laidoje „Negaliu tylėti“ – trečiadienį, 18.45 val. per Lietuvos ryto TV.