„Džiazuojame“ virtuvėje: dešrelės „kokone“
Šaltą vakarą į duris netikėtai pabeldė svečiai, o šaldytuve tik dešrelės ir nuo pyragaičių kepimo likęs gabalėlis tešlos? Idėja: per kelias minutes galite paruošti greitą ir smagų užkandį.
Reikės:
- Nedidelių dešrelių (naudotos rūkytos su džiovintais pomidorais),
- šaldytos mielinės sluoksniuotos tešlos,
- sezamų sėklų,
- pomidorų padažo,
- medinių lazdelių.
Žingsnis po žingsnio:
1. Iš pradžių iškočiokite tešlą, supjaustykite ją plonomis juostelėmis ir apvyniokite aplink dešreles palikdama vienodus tarpelius. Tešlą galite naudoti ir bemielę (rinkitės mėgstamą), o juosteles pjaustyti storiau – tuomet dešreles dengs storesnis tešlos sluoksnis.
2. Tešla apvyniotas dešreles apibarstykite sezamų sėklomis (prieš tai jų viršų galite patepti kiaušinio plakiniu).
3. Išklokite skardą kepimo popieriumi, sudėkite dešreles ir kepkite iki 200 °C įkaitintoje orkaitėje, kol tešlos juostelės švelniai apskrus.
4. Dešrelėms iškepus, įsmeikite į jas (maždaug iki pusės) medines lazdeles. Tiekite su pomidorų arba mėgstamu padažu.
P. S. Sutikite, dešrelės – ypač mėgstamas vaikučių užkandis, tad kodėl gi nepaįvairinus ir mažųjų gimtadienio šventės štai tokiomis į „kokoną“ įvyniotomis dešrelėmis? Neabejojame, mažiesiems itin patiks smaguriauti ant pagaliukų užmautais užkandėliais.
Virtuvėje „džiazavo“ Rūta Plonytė