„Džiazuojame“ virtuvėje: rožės ne sode, o lėkštėje!

Valgomos „rožytės“ / Rūtos Plonytės nuotr.
Valgomos „rožytės“ / Rūtos Plonytės nuotr.
Šaltinis: Ji24.lt
A
A

Kol pavasaris dar neskuba ateiti ir soduose dar nežydi gėlės, pamaloninkime akis štai tokiomis originaliomis ir skaniomis „rožytėmis“.

Reikės

  • šaldytos sluoksniuotos bemielės tešlos,
  • citrinos,
  • kelių obuolių (geriausiai – raudonų),
  • cukraus,
  • šaukšto cinamono.
Ingredientai
Ingredientai / Rūtos Plonytės nuotr.

Žingsnis po žingsnio

1. Obuolius nuplaukite, išpjaukite sėklalizdžius, supjaustykite plonomis riekelėmis ir apšlakstykite citrinos sultimis, kad nepatamsėtų.

2. Paruoškite sirupą, kuriame apvirsite obuolius. Į puodą įpilkite vandens (nedaug, t. y. kad apsemtų obuolius), suberkite nepilną stiklinę cukraus, pamaišykite, užvirinkite ir sudėkite obuolius. Pavirkite vos kelias minutes, kad obuoliai suminkštėtų, bet ne ištižtų. Tuomet atsargiai supilkite į kiaurasamtį, kad nuvarvėtų sirupas.

Ingredientai
Ingredientai / Rūtos Plonytės nuotr.

3. Tešlą atšildykite, iškočiokite, pabarstykite cukrumi, cinamonu ir supjaustykite plonomis juostelėmis.

4. Ant kiekvienos juostelės dėliokite obuolių skilteles ir susukite į ritinėlius. Beje, jei obuolius juostelėje sudėliosite nuo didžiausio iki mažiausio – pagaminsite ypač gražias „roželes“.

Ingredientai
Ingredientai / Rūtos Plonytės nuotr.

5. Sudėkite „rožytes“ į kepimo popieriumi išklotą skardą ir kepkite įkaitintoje orkaitėje, kol gražiai pagels. Prieš tiekdama, viršų galite pabarstyti milteliniu cukrumi, pabarstukais arba kitokiais mėgstamais papuošimais.

Skanių „gėlyčių“ :)

Ingredientai
Ingredientai / Rūtos Plonytės nuotr.

P. S. Jei neturite obuolių, juos kuo puikiausiai galite pakeisti kitokiais vaisiais – kriaušėmis, persikais, nektarinais ir pan. Tik pasitelkite vaizduotę ir nustebinkite artimuosius!