Dramatiški laikai reikalauja dramatiškų sprendimų. Tik taip galima paaiškinti sostinės barų „Local Pub“ savininko Vidmanto ČIČELIO (41) pasiryžimą dovanoti pusę baro atsirinktam nepažįstamajam. „Pamaniau, uždarau vieną barą amžiams arba rizikuoju“, – patikina.
Ant stalų sukrautos kėdės, dviejų mėnesių dulkių sluoksnis ant grindų ir kur ne kur numesti statybiniai įrankiai. Jokio įprasto klegesio ir muzikos – tik spengianti tyla. Taip mane pasitiko Vidmantas ir jo „Local Pub 3“, nors tuo metu barams ir maitinimo įstaigoms jau buvo leidžiama dirbti, klientus aptarnaujant lauke. Duris Vidmanto vadovaujami barai atvėrė prabėgus dar savaitei po mūsų susitikimo. „Ilgai galvojome: atsidaryti ar ne. Laukas – ne sprendimas, kai visą savaitę pila lietus, – paaiškina. – Šitoje situacijoje Vilniaus miesto savivaldybė gerai padarė – ne šiaip sprendimą priėmė, o atsiklausė verslų, ką mano apie nemokamas lauko erdves barams, kavinėms. Buvau vienas iš tų, su kuriais tartasi, – nemačiau, kaip tai galėtų man padėti, bet sakiau, kad tai yra vienas geriausių sprendimų, koks tik galėtų būti priimtas krizės metu. Juk tas vienas žingsnis daug davė ne tik verslui, bet ir miestui – jis atsigavo, pasidarė šiltesnis ir jaukesnis.“