Elizabeth II maisto paslaptys: svarbios vakarienės neapsieidavo be vienos procedūros

Kembridžo hercogienė Catherine, Kornvalio hercogienė Camilla ir karalienė Elizabeth II / „Scanpix“ nuotr.
Kembridžo hercogienė Catherine, Kornvalio hercogienė Camilla ir karalienė Elizabeth II / „Scanpix“ nuotr.
15min
Šaltinis: Žmonės
A
A

Anglijos karalienė Elizabeth II (95) per savo ilgą gyvenimą yra ragavusi pačių įvairiausių patiekalų. Vis tik maisto patiekimas Jos Didenybei turi ne vieną paslaptį, o pati monarchė pusryčiams, pietums ir vakarienei renkasi anaiptol ne gurmaniškus patiekalus.

Karališkosios šeimos šefas Grahamas Tinsley teigė, kad prieš valstybines vakarienes jis turėdavo peršviesti karalienės patiekalą su rentgeno aparatu.

Garsus šefas G.Tinsley apie šią paslaptį prabilo duodamas interviu hellomagazine.com. Jis pabrėžė, kad apsauga buvo itin griežta tais atvejais, kai karalienė Elizabeth II turėdavo vakarieniauti su kitais svarbiais visuomenės veikėjais.

Elizabeth II su vyru princu Philipu ir vaikais – princu Charlesu ir princese Anne, 1969 m. / „Scanpix“ nuotr.
Elizabeth II su vyru princu Philipu ir vaikais – princu Charlesu ir princese Anne, 1969 m. / „Scanpix“ nuotr.

„Jei gamindavome maistą tik karališkajai šeimai, ne visada griežtai paisėme saugumo. Viskas pasikeisdavo tik tuo atveju, jei atvykdavo valstybių vadovai, o tada apsauga buvo tikrai labai griežta“, – kalbėjo G.Tinsley.

Vyras pasakojo, kad tais atvejais, kai būdavo maitinami valstybių vadovai, visi darbuotojai turėjo susitikti policijos nuovadoje ir nuo ten važiuoti į pilį. Negana to, jiems tekdavo su rentgeno aparatu peršviesti maistą.

Karalienė Elizabeth II su Švedijos karaliumi Carlu XVI Gustafu (kairėje) ir princu Bertilu (dešinėje) Stokholme 1983 m. / „Scanpix“ nuotr.
Karalienė Elizabeth II su Švedijos karaliumi Carlu XVI Gustafu (kairėje) ir princu Bertilu (dešinėje) Stokholme 1983 m. / „Scanpix“ nuotr.

„Didesnio kalibro banketuose mes privalėjome visą maistą, tarą, peilius ir virtuvės įrangą peršviesti rentgeno aparatu... Kai kurie banketai netgi turi kodinius pavadinimus, kad būtų užtikrintas jų saugumas!“ – teigė jis.

Tiesa, rentgeno aparatas nėra vienintelė paslaptis kalbant apie karališkosios šeimos maisto patiekimą. Buvęs šeimos šefas Darrenas McGrady „YouTube“ pasirodžiusiame vaizdo įraše atskleidė, kad jis 1990-aisiais dažnai apgaulės būdu karalienei paduodavo princesės Dianos mėgstamiausią desertą.

Elizabeth II ir princas Philipas / „Scanpix“ nuotr.
Elizabeth II ir princas Philipas / „Scanpix“ nuotr.

„Meniu visada siūlydavau du pudingus – Dianos mėgstamiausią ir tą, kurio karalienė nemėgo. Todėl žinojau, kad karalienė rinksis duonos ir sviesto kreminį suflė“, – paaiškino D.McGrady, pridurdamas, kad ši apgaulė visą laiką suveikdavo.

Beje, „The Post“ dar 2017 m. rašė, kad karalienė teikia pirmenybę paprastiems patiekalams, pagamintiems iš vietinių produktų, ir be galo dievina šokoladą.

Kembridžo hercogienė Catherine, Kornvalio hercogienė Camilla ir karalienė Elizabeth II / „Scanpix“ nuotr.
Kembridžo hercogienė Catherine, Kornvalio hercogienė Camilla ir karalienė Elizabeth II / „Scanpix“ nuotr.
Elizabeth II / „Scanpix“ nuotr.
Elizabeth II / „Scanpix“ nuotr.

Anot „British Heritage“, Elizabeth II kiekvieną rytą pradeda su žalios arbatos puodeliu ir „Special K“ dribsniais. Tuo metu jos pietus ir vakarienę dažniausiai sudaro ant grotelių kepta žuvis arba vištiena, o kartais ji pasimėgauja klasikiniu sekmadienio kepsniu.

Ne kartą buvo minima ir tai, kad karalienė nevengia alkoholio. Pasirodo, ji labiausiai mėgsta džino ir „Dubonet“ vyno kokteilį.

Elizabeth II ir buvęs Prancūzijos prezidentas Francois Hollande
Elizabeth II ir buvęs Prancūzijos prezidentas Francois Hollande