Gaminame kiniškoje „Wok“ keptuvėje: ką derėtų žinoti? Receptai

„Wok“ vištiena su saldžiu sojų ir aitriųjų paprikų padažu. / „Santa Maria“ nuotr.
„Wok“ vištiena su saldžiu sojų ir aitriųjų paprikų padažu. / „Santa Maria“ nuotr.
Šaltinis: Žurnalas „JI“
A
A

Jei rūpinatės kūno linijomis, tikriausiai girdėjote apie kinišką „Wok“ keptuvę. Joje paruoštas maistas yra nekaloringas ir gardus, nes kepamas aukštoje temperatūroje, beveik be riebalų ir itin trumpai.

  • „Wok“ keptuvė yra apskrita, gana aukšta, išgaubtu dugnu ir plonomis sienomis. Dėl to virš ugnies įkaista itin greitai – mėsą joje galima iškepti vos per porą minučių, o daržoves – per kelias sekundes.
  • Kadangi taip greitai iškepa, daržovės išlieka traškios, išsaugo natūralų aromatą ir labai daug naudingųjų medžiagų bei vitaminų.
  • Svarbiausia – kepamus produktus smulkiai supjaustyti ir kepti iš eilės.
  • Visus ingredientus reikėtų pasiruošti iš anksto. „Wok“ keptuvėje kepama taip greitai, kad pastačius ją ant viryklės valyti ir pjaustyti laiko tikrai nebebus.
  • Į „Wok“ keptuvę negalima dėti per daug produktų – inde sumažės temperatūra, ir maistas pradės virti ar troškintis, todėl patiekalas nebebus traškus. Optimalus produktų kiekis keptuvėje – 200–300 g.
  • Kepant produktus reikia nuolat maišyti. Galima tai daryti mentele arba dažnai krestelint keptuvę į viršų, kad į žemiausią, t. y. karščiausią piltuvėlio formos indo vietą patektų vis kiti gabaliukai ir maistas greičiau bei tolygiau keptų.
  • Prieš kepimą „Wok“ keptuvėje mėsą patartina supjaustyti (skersai raumenų) mažais gabaliukais ir pamarinuoti.
  • Daržovės paprastai pjaustomos plonais šiaudeliais – kuo kietesnė daržovė, tuo plonesniais. Kiečiausios daržovės į keptuvę dedamos pirmiausia.
  • Kadangi visi produktai „Wok“ keptuvėje yra nuolat maišomi, riebalų reikia visai nedaug – vienai porcijai iškepti gana vieno šaukšto aliejaus.

Taip pat skaitykite: Gaminame kiniškoje keptuvėje 

{recipe|4931}
{recipe|660}
{recipe|4939}
{recipe|2942}
{recipe|4933}
{recipe|747}
{recipe|4935}
Temos: