Gaminti nemėgstanti Irena Matijošaitienė: „Vasarą gamtoje skaniausias maistas – lašiniai“

Irena Matijošaitienė / Luko Balandžio nuotr.
Irena Matijošaitienė / Luko Balandžio nuotr.
Šaltinis: Žmonės.lt
A
A

Nors verslininkė Irena Matijošaitienė mėgsta skaniai pavalgyti, sukiojimasis virtuvėje nėra jos mėgstamiausias užsiėmimas. Visgi Pasaulio lietuvių jaunimo susitikimo pristatymo renginyje sutikta moteris pati pirmoji iš svečių kibo gaminti valgio – sostinės kulinarijos studijoje „Čiop Čiop” buvo ruošiami tradiciniai lietuviški patiekalai.

„Nemėgstu nei namų tvarkyti, nei valgyti gaminti. Man labiau patinka kūrybiniai darbai, – pjaustydama bulves Žmonės.lt prisipažino verslininkė. – Aišku, valgio gaminimas irgi yra kūryba, nes tam reikia turėti talentą, tačiau jo aš turbūt neturiu.“

Paklausta, ką tuomet valgo, moteris nusijuokė, kad dažniausiai gamina greitai paruošiamą ir paprastą maistą, pavyzdžiui, salotas. O gal tuomet Irenos vyras Visvaldas yra puikus kulinaras? „Jis net kiaušinienės nemoka išsikepti“, – nusijuokė verslininkė.

Kadangi abu sutuoktiniai nėra valgio gaminimo gerbėjai, namuose dažniausiai tik pusryčiaujama ir vakarieniaujama. Šventiniai savaitgalio pietūs taip pat rengiami ne namuose, o kavinėje ar restorane. „Pabandome naujų žuvies patiekalų, nes patys esame žuvininkai ir labai mėgstame žuvį“, – paaiškino Irena.

Paklausta, kaip vertina tradicinę lietuvišką virtuvę, moteris pasidžiaugė turinti tokią figūrą, kad gali valgyti visus lietuviškus patiekalus ir nebijoti, kad priaugs keletą pildomų kilogramų. „Grįžusi iš komandiruočių ar tolimų kraštų, būtinai nueinu pavalgyti cepelinų ar kugelio. Pasiilgstu tokio maisto, nors jis nesveikas ir sunkus“, – atviravo I.Matijošaitienė.

Moteris taip pat pridūrė, kad prie mėgstamiausio lietuviško virtuvės maisto priskirtų lašinius. „Labai juos mėgstu, ypač vasaros metu gamtoje, o jeigu dar su agurku ir svogūnu... Juk sakoma, kad lašiniai – sveikiausia mėsa“, – juokavo Irena.

Irena Matijošaitienė (centre)
Irena Matijošaitienė (centre) / Luko Balandžio nuotr.