Gaminti nemėgstanti Livija Gradauskienė mieliau valgytų duoną su aliejumi
Lietuvos šefas Liutauras Čeprackas toliau meta iššūkius gaminti nemėgstančioms Lietuvos žvaigždėms – kulinaro įsitikinimu, su jo patarimais išmokti ruošti maistą gali bet kas.
Šeštadienio laidoje „Lietuvos superšefas: Žvaigždžių iššūkis“ tuo bandys įsitikinti žurnalistė ir laidų vedėja Livija Gradauskienė bei etiketo specialistas Giedrius Drukteinis. Tiesa, L.Gradauskienei pats gamybos procesas pasirodė pakankamai atgrasus – moteris gamino egzotišką karališkųjų krevečių patiekalą, tačiau pati turėjo jas ir nusivalyti.
„Man iš tikrųjų buvo nemalonu – nieko smagaus išdarinėti visas tas kojytes, akytes, rauti galvas... aš ne tik mėsos, bet ir žuvies beveik nevalgau, man tos žuvys nemalonios, nebent jos jau būna pagamintos – tada viskas gerai. Bet šiandien tas darbas malonumo tikrai neteikė, – neslėpė L.Gradauskienė. – Niekada gyvenime nesu gaminusi sau – jei esu alkana, greičiau suvalgysiu bananą arba duonos su aliejumi“, – atvirai apie nemeilę maisto gamybai kalbėjo laidos dalyvė.
Gamybos metu iš L.Gradauskienės komentarų nevengė pasijuokti ir pats L.Čeprackas, tačiau moteris teigė, kad tai jos nei kiek nežeidė. „Labiau nemėgstu per daug rafinuotų, dirbtinai mandagių, prikišamai aukštą kultūrą demonstruojančių žmonių – man patinka aistringi, energingi, charizmatiški žmonės, asmenybės. Tegul tie žmonės būna aštrūs, tegul jie būna per daug emocingi, bet tai yra charakteris, man patinka charakteris. Jei Liutauras būtų nykus ir pagiežingas – tada jau būtų liūdna, o dabar tai yra žmogus, kuris pilnas gyvenimo aistros“, – pagyrų savo žymiam mokytojui negailėjo L.Gradauskienė.
Tuo tarpu jos komandos kolega G.Drukteinis, gaminęs šokoladinį desertą, į viską žiūrėjo paprasčiau. Jam ir su pačiu L.Čepracku sutarti sekėsi lengviau. „Gal mes, vyrai, esame labiau paklusnūs hierarchijai, mokame paklusti viršininkui – gal dėl to mus, kaip lytį, ir lydi didesnė sėkmė. Moterys dažniau viską priima emocijomis – gal intonacija buvo ne ta, gal žodis ne tas pavartotas, gal kažkoks vertybinis prieštaravimas“, – svarstė etiketo specialistas.
„Esu girdėjęs, kad moterys bijo vyrų, kurie gali gerai gaminti, nes tada jos pradeda jausti kompleksą, kad gal pačios neypatingai gerai gamina, ar tarsi iš jų atimamas moteriškas pranašumas“, – dėstė G.Drukteinis.
Galiausiai jo ir L.Gradauskienės patiekalus vertino garbinga komisija – atlikėjas Egidijus Sipavičius, būrėja Vaiva Budraitytė bei verslininkė Danguolė Stachura.