Tomas Lidakevičius – Gardi avantiūra

Tomas Lidakevičius / Mariaus Bukio nuotrauka
Tomas Lidakevičius / Mariaus Bukio nuotrauka
DOVILĖ LEBRIKAITĖ
Šaltinis: Žmonės
A
A

Sunku sugalvoti netinkamesnį laiką restoranui atidaryti nei pandemija. „Ne veltui numečiau penkiolika kilogramų“, – šypsosi virtuvės šefas Tomas LIDAKEVIČIUS (33), vadovaujantis Londono centre vasarą pradėjusiam veikti restoranui „Turnips“. Į geriausių pasaulio virtuvės šefų sąrašus įtrauktas lietuvis – ne tik meniu kūrėjas, bet ir šios išskirtinės vietos Borafo turguje bendraturtis.

Kaip nutiko, kad pandemijos įkarštyje atidarėte restoraną?

Kai dar dirbau restorane „City Social“, „Turnips“ buvo mūsų daržovių tiekėjai. Prasidėjus karantinui, jie bendradarbiavo su Nacionaline sveikatos tarnyba ir siuntinėjo maišelius su daržovėmis ir vaisiais. Laisvu laiku padėjau jiems tai daryti. O laisvo laiko per karantiną buvo daug (juokiasi).

Sykį, kartu geriant kavą, Charlie („Turnips“ įkūrėjų Caroline ir Fredo Fosterių sūnus – red. past.) manęs paklausė, ką planuoju veikti toliau. Jau žinojau, kad darbo „City Social“ nebebus, tad atsakiau, kad kaip ir nieko. Jis kažkaip keistai nusišypsojo ir dingo pusę mėnesio. Vieną dieną skambina ir klausia: „Tomas, yes or no?“ Sakau, Charlie, normaliai kalbėk, o jis vis tiek: „Taip ar ne?“ „Taip“, – atsakiau. Ir taip per dvi savaites pasirengėme restorano atidarymui. Restoraną pasidalijome į keturias dalis – mano, Charlie ir jo tėvų. Tiesa, jie atsitraukė ir paliko viską mums su Charlie.