Gardūs paštetai. Pasigaminkite patys

Paštetas / Fotolia nuotr.
Paštetas / Fotolia nuotr.
Šaltinis: Ji24.lt
2017-02-08 17:10
AA

Nors paštetas daugeliui asocijuojasi su kepenėlėmis, išties tai gali būti patiekalas iš trintos žuvies, mėsos ir net daržovių. Išbandykite!

Vištų kepenėlių

Jums reikės: 500 g vištų kepenėlių, 100 g sviesto, 2 skiltelių česnako, saujelės smulkintų petražolių, 2 šaukštų brendžio, alyvuogių aliejaus kepti, druskos ir pipirų pagal skonį.

* Kepenėles nuplaukite, supjaustykite. Įkaitinkite keptuvę ir ištirpinkite šaukštą sviesto, įpilkite šiek tiek aliejaus, pasūdykite ir įberkite pipirų. Sudėkite kepenėles ir pakepinkite. Tada palikite atvėsti.

* Česnakus sutrinkite. Keptuvėje ištirpdykite sviestą ir česnakus, suberkite petražoles, įpilkite brendžio. Viską šiek tiek patroškinkite.

* Kepenėles sumaišykite su kepintais česnakais ir sutrinkite elektriniu maišytuvu. Masę sukrėskite į nedidelius stiklinius indelius.

* Likusį sviestą ištirpinkite, supilkite ant pašteto, atvėsinkite ir padėkite šaltai.

Viščiukų kepenėlių paštetas su sūriu ir pipirais / Fotolia nuotr.

Lašišų

Jums reikės: 500 g šviežios lašišos, 100 g rūkytos lašišos, 200 ml grietinės, 2 kiaušinių, šaukšto sviesto, 2 šaukštų krapų, druskos ir maltų juodųjų pipirų pagal skonį.

* Šviežią lašišą supjaustykite, išimkite kaulus ir pavirkite nedideliame kiekyje vandens. Tada palikite atvėsti. Atšalusią žuvį sumalkite.

* Kiaušinius gerai suplakite su žiupsneliu druskos.

* Į žuvies masę sukrėskite grietinę, išplaktus kiaušinius, pipirus, krapus. Nedideliais gabalėliais supjaustykite ir įmaišykite rūkytą lašišą.

* Skardą patepkite sviestu ir į ją sukrėskite pašteto masę. Kepkite apie 40 min. 180 laipsnių orkaitėje.

Lapinių kopūstų

Jums reikės: 1 kg lapinių kopūstų, 500 ml riebios grietinėlės, 4 kiaušinių, 4 šaukštų tarkuoto parmezano, po šaukštą medaus ir citrinų sulčių, ½ šaukšto kalendrų miltelių, druskos ir pipirų pagal skonį.

* Kopūstus nuplaukite, nuvarvinkite ir palikite nudžiūti ant popierinio rankšluosčio. Keletą lapų pasilikite, o kitus supjaustykite, sudėkite į puodą, supilkite medų, citrinų sultis, grietinėlę, suberkite kalendrų miltelius ir troškinkite, kol liks pusė visos masės.

* Kopūstus sumalkite mėsmale, šiek tiek atvėsinkite, įmuškite kiaušinius, pasūdykite ir pagardinkite druska.

* Paliktus lapinių kopūstų lapus minutę kitą palaikykite verdančiame vandenyje. Tada jais išklokite kepimo skardą, supilkite pašteto masę. Ant viršaus pabarstykite parmezano ir apie 20 min. kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.

Vištienos

Jums reikės: nedidelio viščiuko, 200 g šoninės, 200 g lašinukų, 250 ml riebios grietinėlės, 2 kiaušinių, 50 g sviesto, 2 šaukštų džiovintų raudonėlių, druskos ir pipirų pagal skonį.

* Dalį lašinukų supjaustykite plonais griežinėliais. Jais išklokite kepimo skardą.

* Viščiuką gerai nuplaukite, pašalinkite odą, krūtinėlę išpjaukite ir atidėkite. Kitą mėsą nupjaustykite nuo kaulų. Mėsą, be krūtinėlės, sumalkite mėsmale kartu su likusiais lašinukais ir šonine. Įmaišykite kiaušinius ir grietinėlę. Viską pasūdykite ir pagardinkite pipirais.

* Sviestą ištirpdykite įkaitintoje keptuvėje. Vištos krūtinėlę supjaustykite pailgomis juostelėmis ir pakepinkite.

* Į skardą ant lašinukų sudėkite pusę trintos masės, ant viršaus – krūtinėlės juosteles, tada likusią mėsos dalį.

* Skardą dėkite į didesnį indą su vandeniu ir kiškite į orkaitę. Kepkite 190 laipsnių temperatūroje apie valandą.

Žąsų kepenėlių

Jums reikės: 500 g žąsų kepenėlių, 200 g lašinukų, 2 porų, stiklinės riebios grietinėlės, 2 kiaušinių, 100 g džiūvėsėlių, šaukšto sviesto, žiupsnelio tarkuotų muskatų, druskos ir pipirų.

* Porus nuplaukite ir supjaustykite žiedeliais. Sudėkite į puodą, užpilkite vandens, kad tik apsemtų, ir apvirkite. Tada gerai nuvarvinkite ir pakepinkite keptuvėje su lydytu sviestu.

* Sudėkite kepenėles ir dar 15 min. patroškinkite. Tada supilkite grietinėlę, suberkite džiūvėsėlius ir dar šiek tiek patroškinkite.

* Pašteto masę atvėsinkite ir sutrinkite elektriniu maišytuvu. Įmuškite kiaušinius, suberkite prieskonius, gerai išmaišykite.

* Kepimo formą išklokite plonais griežinėliais pjaustytais lašinukais. Ant viršaus krėskite pašteto masę. Kepkite iki 170 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie valandą.