Gardusis savaitgalio valgiaraštis
Sveiki! Savaitė pralėkė akimirksniu: varėme gūdžią žiemą laukan, šventėme Šv. Valentino dieną, o šiandien būtinai turime paminėti ir iškilmingą Vasario 16-ąją. Taigi, neapsieisime ir be gardaus maisto: švęskite, gaminkite, skanaukite ir mėgaukitės!
DIENOS RECEPTAS
(4 asmenims)
Pagaminsite per 1 val.
Ingredientai:
1 l vištienos sultinio, 400 g ryžių, 300 g virtos arba keptos vištienos, 200 g pievagrybių, svogūnas, 200 g pomidorų, saldžioji paprika, 1 stiklinė žirnelių (gali būti šaldyti), aitrioji paprika, 2 skiltelės česnako, 4 valg. š. aliejaus, 1 arbat. š. ciberžolės, pagal skonį druskos ir maltų juodųjų pipirų.
Kaip gaminti:
1. Gilioje keptuvėje įkaitinkite 2 šaukštus aliejaus ir pakepinkite jame smulkiai sukapotus svogūnus. Sudėkite nuluptus ir skiltelėmis supjaustytus pomidorus, juostelėmis supjaustytą vištieną, žirnelius ir 10 min. viską troškinkite. Tada sudėkite juostelėmis pjaustytas paprikas ir dar 5 min. patroškinkite.
2. Karščiui atspariame inde įkaitinkite likusį aliejų, suberkite nuplautus ryžius ir, nuolat maišydamos, sudėkite su prieskoniais sutrintus česnakus, perpus perpjautus pievagrybius. Supilkite sultinį, sudėkite kitoje keptuvėje ištroškintus produktus, sumaišykite ir troškinkite 10 min. (jei skystis greitai išgaruoja – įpilkite verdančio vandens).
3. Orkaitę įkaitinkite iki 180 °C, įdėkite indą su troškiniu, išjunkite orkaitę ir 10–15 min. neatidarykite.
SIŪLOME IŠBANDYTI!
SALOTOS
SRIUBOS
KARŠTIEJI PATIEKALAI
DESERTAI
SVEČIAMS