Gardusis savaitgalio valgiaraštis
Savaitgalis neatsiejamas nuo smagių susitikimų, skanių šeimos pietų ir kitų malonumų. Tad šiandien atsipalaiduokite ir mėgaukitės – gera diena, gardžiu maistu, malonia draugija...
DIENOS RECEPTAS
3 asmenims. Pagaminsite per 50 min.
Produktai
300 g minkštos jautienos; 2 skiltelės česnako; 1 raudonoji paprika; 1 svogūnas; pusė ankšties aitriosios paprikos; 250 g konservuotų pomidorų be odelių; 1 poras; pagal skonį druskos, trijų pipirų mišininių, jautienos prieskonių, šviežių raudonėlių.
Kaip gaminti
1. Jautieną nuplaukite, nusausinkite, supjaustykite nedideliais gabalėliais, įtrinkite jautienos prieskoniais, pipirais, pagal skonį pasūdykite.
2. Svogūną ir česnakus nulupkite, susmulkinkite, pakepinkite karštuose riebaluose, tada sudėkite mėsą ir iš visų pusių gerai apkepkite.
3. Kai mėsa pasidarys dailiai gelsva, į keptuvę sumeskite smulkintus porus, gabalėliais pjaustytą papriką, išvalytą ir smulkintą aitriąją papriką ir viską dar apie 4 min. patroškinkite. Tada pilkite pomidorus, užvirinkite, sumažinkite ugnį ir troškinkite apie 20 minučių.
4. Tiekite su šviežiais raudonėliais.
5. Guliašą galite gardinti grietine.
IDĖJOS SAVAITGALIO VALGIARAŠČIUI
UŽKANDŽIAI
SRIUBOS
SALOTOS
KARŠTIEJI PATIEKALAI
DESERTAI