Idėjos sekmadienio desertui
Saldėsiai suteikia daug puikių emocijų ir maloniai nuteikia gomurį, tačiau dažnai baiminamės dėl papildomų kalorijų... Neverta! Šiandien skanaukime gardutėlių ir ne itin kaloringų desertų su varške.
DIENOS RECEPTAS
6 asmenims
Pagaminsite per 45 min. (neskaičiuojant šaldymo laiko)
Produktai
500 g riebios varškės; 200 ml grietinėlės; 150 g cukraus; 35 g želatinos; 50 g sviesto; pusės citrinos sulčių ir nutarkuotų žievelių; 125 g tarkuoto šokolado; 1/2 arbat. š. vanilinio cukraus.
Kaip gaminti
1. Želatiną užpilkite trupučiu šalto virinto vandens ir palikite, kad išbrinktų.
2. Išlydytą iki vientisos masės sviestą suplakite su cukrumi, nutarkuotomis citrinų žievelėmis, sultimis, vaniliniu cukrumi, 50 ml grietinėlės.
3. Varškę pertrinkite per sietelį ir, pildama plonyte srovele, elektriniu plakikliu įmaišykite į ją cukraus plakinį.
4. Želatiną pakaitinkite, kol užvirs, nukelkite nuo viryklės, kiek ataušinkite, įplakite į varškės masę, tada suberkite šokolado trupinius.
5. Likusią grietinėlę išplakite iki standžių putų ir atsargiai šaukštu įmaišykite į varškę.
6. Paruoštą masę krėskite į riestės formos indą ir per naktį palaikykite šaldytuve.
SIŪLOME IŠBANDYTI!