Gardžios iškylos užkandžių idėjos

Iškyla / Astos Černės nuotr.
Iškyla / Astos Černės nuotr.
Šaltinis: Ji24.lt
A
A

Vasara – pats iškylų sezono įkarštis. Savaitgaliais, kai visus lepina geras oras, susiraskite pintinę, prisikraukite gardžių užkandžių ir pakvieskite smagią kompaniją praleisti laiką gryname ore, gamtoje. Paiškylaukite!

Siūlome pluoštelį idėjų, kaip paįvairinti iškylos valgių repertuarą. Juk gamtoje galima skanauti ne tik tradicinių sumuštinių...

► Nedidelės naminės mielinės bandelės su dešrelėmis yra gražios, skanios ir sočios. Po žaidimų ir atrakcijų gamtoje toks maistas visuomet pasitinkamas aplodismentais. Žinoma, galite ruošti ir standartinio dydžio bandeles, tačiau iškylų metu paprastai maži užkandžiai visuomet sulaukia didesnės sėkmės. Tereikia prisiminti, kad bandelių su pieninėmis dešrelėmis nereikėtų ilgai laikyti atviroje kaitrios saulės apšviestoje vietoje – kol jų nevalgote, verčiau sudėkite į sandarią dėžutę ir laikykite pavėsyje.

Iš nurodyto produktų kiekio pagaminsite 16 nedidelių mielinių bandelių su dešrelėmis.

{recipe|3169}

► Gamtoje, iškyloje itin didelio populiarumo paprastai sulaukia vieno kąsnio užkandžiai. Ištiesiame ranką vieno, antro, o po valandėlės, žiūrėk, jau ir visas krepšelis... tuščias. Būtent toks užkandis yra sūrio rutuliukai, kurie neabejotinai patiks tiek suaugusiesiems, tiek mažiesiems. Jei norite subtilesnio skonio užkandžio, rinkitės skirtingus sūrius ar įmaišykite šaukštelį mėgstamų prieskonių.

Iš nurodyto produktų kiekio pagaminsite apie 60 sūrio rutuliukų.

{recipe|3170}

► Maži saldūs džiūvėsėliai (cantuccini) – tiesiog idealus pasirinkimas, kai svarstote, kokius saldžius gardėsius įsidėti į iškylų krepšį. Jie patogiai transportuojami, nebijo nei šaltos, nei karštos temperatūros; net ilgai pabuvę saulėkaitoje, jie nepraras nei dailios išvaizdos, nei puikaus skonio. Traškūs ir turtingo skonio sausainiai skanūs tiek vieni, tiek prie puodelio arbatos – jei norite, valgydami šiuos cantuccini, drąsiai juos mirkykite į puodelį arbatos.

Be tuo, ruošdami šiuos gardėsius, galite drąsiai eksperimentuoti skoniais. Priedus rinkitės pagal savo norus: vietoje kavos galite įmaišyti kakavos, vietoje migdolų galite rinktis kitus riešutus, kokosų drožles ar džiovintus vaisius, šokoladą galite keisti pieniniu, baltuoju ar iš viso jo nenaudoti.

Iš nurodyto produktų kiekio pagaminsite apie 50 saldžių džiūvėsėlių (cantuccini).

{recipe|3171}

Tekstas Astos Černės