Gardžios vakarienės idėjos
Kasdien sukame galvą, ką čia pagaminus, kad visiems patiktų ir skonis įtiktų... Jūsų dėmesiui nesunkiai paruošiami patiekalai patiksiantys ir išrankiausiems.
DIENOS RECEPTAS
4 asmenims. Pagaminsite per 40 min. (neskaičiuojant tešlos kildinimo laiko)
Produktai
250 g miltų; 20 g mielių; 2 valg. š. alyvuogių aliejaus; po žiupsnelį cukraus, druskos ir šviežiai maltų juodųjų pipirų; 2 raudonieji svogūnai; 4 skiltelės česnako; saujelė juodųjų alyvuogių be kauliukų; 2 riekelės vytinto kumpio; 1 arbat. š. raudonėlių; kelios saujelės šviežių gražgarsčių.
Kaip gaminti
1. Miltus suberkite į dubenį, viduryje padarykite duobutę, į ją sudėkite trupintas mieles, suberkite cukrų ir druską, įpilkite 4 šaukštus šilto vandens. Mielių masę lengvai ištrinkite, tada ant viršaus berkite miltų, dubenį uždenkite drobiniu rankšluostėliu ir palikite šiltoje vietoje apie 45 min. – tešla turi pakilti.
2. Į pakilusią tešlą supilkite apie pusę stiklinės vandens, šaukštą aliejaus, virtuvės kombainu užmaišykite vientisą tešlą, aptepkite ją aliejumi ir dar dviem valandoms palikite pakilti.
3. Iš paruoštos tešlos iškočiokite norimo dydžio nestorus papločius. Kiekvieną jų aptepkite aliejumi, ant viršaus dėkite plonyčių svogūnų griežinėlių, vytinto kumpio gabalėlių, smulkintų česnakų ir alyvuogių puselių. Berkite pagal skonį druskos, pipirų, raudonėlių.
4. Picą kepkite iki 220 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 25 min. Tiekite ant kiekvienos uždėjusi po saujelę gerai nusausintų gražgarsčių.
SIŪLOME IŠBANDYTI!