Gardžiuojamės antradienio vakariene

Vištienos kotletukai / Fotolia nuotr.
Vištienos kotletukai / Fotolia nuotr.
Šaltinis: Ji24.lt
2013-01-15 13:56
AA

Smagus pokalbis su šeima ir garuojanti karšta vakarienė ant stalo – štai viskas, ko reikia puikiai nuotaikai ir šauniam vakarui! Išbandytos idėjos jums.

DIENOS RECEPTAS

Vištienos kotletukai

4 asmenims. Pagaminsite per 50 min.

 

Produktai

500 g vištienos krūtinėlės; pusė baltos prancūziškos bandelės; 125 ml pieno; 1 valg. š. sviesto; 2 kiaušinio tryniai; 1 kiaušinio baltymas; 2 saujelės džiūvėsių; 1 apelsinas; 1/3 arbat. š. nutarkuotos apelsino žievelės; saujelė mėgstamų mažų salotų lapelių (burokėlių, gražgarsčių); pagal skonį druskos ir maltų baltųjų pipirų.

 

Kaip gaminti

1. Vištienos krūtinėlę nuplaukite, nusausinkite, stambiai sumalkite arba labai smulkiai sukapokite ir sukrėskite į gilesnį dubenį.

2. Apelsiną nušveiskite šepetėliu po tekančiu vandeniu, žievelę nutarkuokite, tada aštriu peiliuku nupjaukite baltąją žievelės dalį ir supjaustykite apelsiną griežinėliais.

3. Bandelę sutrupinkite, užpilkite pienu, kai suminkštės, nuspauskite ir sumeskite į indą su vištiena. Ten pat sudėkite sviestą, įmuškite trynius, gerai išminkykite, įberkite šaukštą džiūvėsėlių, nutarkuotą apelsinų žievelę. Masę pagal skonį pasūdykite, pagardinkite pipirais. Viską labai gerai išmaišykite, tada šaukštu įmaišykite iki standžių putų išplaktą baltymą.

4. Rankomis suformuotus kotletukus apvoliokite džiūvėsėliuose ir kepkite karštoje orkaitėje apie 25 min.

5. Tiekite su apelsinų griežinėliais ir salotų lapeliais.

 

SIŪLOME IŠBANDYTI!

Įdarytos bulvės su feta / Shutterstock nuotr.