Garsenybės su vaikais sekmadienio popietę leido degustuodamos skanėstus

Garsenybės sekmadienio popietę leido degustuodamos skanėstus / Organizatorių nuotr.
Garsenybės sekmadienio popietę leido degustuodamos skanėstus / Organizatorių nuotr.
Šaltinis: Žmonės.lt
A
A

Sekmadienio popietę į „Ogmios mieste“ duris atvėrusį naująjį „Čiop čiop“ projektą – „Tortinę“ – atvyko garsenybės, negalinčios gyventi be saldumynų. Nusprendę sekmadienį praleisti vilniečių jau pamėgtoje desertinėje, nesuklydo. Degustuojami desertai džiugino ne tik skonio receptorius, bet ir akis. Klasikiniai tortai čia atgimė naujame amplua, o prie jų prisijungė nauji, dar neragauti skoniai.

Susirinkę svečiai skanavo „Tortinės“ klientų jau pamiltus desertus ir tuos, kurie meniu atsirado dar visai neseniai. Viešnios puikiai įvertino baltyminį desertą „Pavlovą“, kuriuo leidžiama smaližiauti net balerinoms. „Pavlova“ buvo pagardinta maskarponės kremu, šviežiais vaisiais ir uogomis. Ne ką mažiau komplimentų sulaukė „Choux“ – prancūziški plikytos tešlos pyragaičiai, pagardinti riešutų kremu, karamele ar pistacijų, aviečių įdaru. Mažiesiems svečiams labiausiai patiko sausainiai su pienišku šokoladu, nepamirštos liko ir gardžiosios kanelės.

Į smaližių rojų atvyko dainininkė Baiba Skurstene-Serdiukė su vyru Mykolu ir sūnumi Antanu, aktorė, psichologė Lina Bražinskaitė-Tupikovskienė, Dainė ir Donatas Baumilos su su dukrele Smilte, dizainerė Viktorija Jakučinskaitė su dukra, grožio klinikos vadovė Nora Lapinskienė su dukrele, verslininkė Alesia Mačiulis, socialinio verslo įkūrėja Rima Olberkytė-Stankus su šeima, Ineta ir Ąžuolas Žvaguliai, dizaineris Robertas Kalinkinas su šeima, verslininkai Inga ir Aivaras Stumbrai su savo atžalomis.

Garsenybės sekmadienio popietę leido degustuodamos skanėstus
Garsenybės sekmadienio popietę leido degustuodamos skanėstus / Organizatorių nuotr.

A. Mačiulis šioje desertinėje lankėsi pirmą kartą. Daug keliaujanti moteris viešėdama užsienyje nepamiršta aplankyti ir desertinių. Moteris teigė, kad Žirmūnuose įsikūrusios desertinės skanėstai nenusileidžia Vokietijos ar Austrijos desertinėms. „Desertų skonis labai subtilus, kremas neriebus. Pavalgius nebūna sunkumo jausmo“, – įspūdžiais dalinosi anksčiau straipsnius apie maistą restoranuose rašiusi moteris.

Puikias formas po gimdymo demonstruojanti B. Skurstene-Serdiukė labai mėgsta gaminti. Tiesa, konditerinius gaminius žinoma moteris mieliau perka desertinėse. „Tada tikrai žinau, kad tortas bus skanus. O ir laiko nereikia gaišti. Namie mieliau gaminu tortus, kurių nereikia kepti. Desertinėse smagu susitikti su draugėmis, paplepėti, tačiau kol kas aš daugiausiai laiko praleidžiu su sūnumi namuose“, – pasakoja trijų mėnesių sūnelį auginanti dainininkė.

Su dviem vaikais į „Tortinėje“ surengta desertų degustaciją atvykusi I. Puzaraitė-Žvagulienė mėgsta kepti įvairius pyragus ar sausainius. Tiesa, visą tai daro dėl šeimos, nes pati nėra didelė saldumynų mėgėja. Desertinėse Ineta labiausiai mėgsta lankytis su šeima – pavalgius desertų Žvaguliai traukia pramogauti. „Ir dabar eisime į batutų parka – reikia išnaudoti cukraus perteklių“, – juokėsi šventės viešnia.