Garsiausi renginių organizatoriai idėjų naujam sezonui sėmėsi karališkame pristatyme

Restorano „Imperial“ svečiai / Viganto Ovadnevo nuotr.
Restorano „Imperial“ svečiai / Viganto Ovadnevo nuotr.
Šaltinis: Žmonės
A
A

Saulėtą antradienio popietę garsiausi renginių organizavimo specialistai ir vestuvių planuotojai, tarp kurių – Laura Vagonė, Kristina Kaikarienė,Rasa Arlauskienė, Mantas Petruškevičius bei daug kitų aptarnavimo srities profesionalų – susirinko viename prabangiausių sostinės restoranų „Imperial“ vainikuoti vasaros švenčių sezono pabaigos ir aptarti 2019 metų švenčių sezono aktualijas.

Prabangus priėmimas

Viename gražiausių kiemelių Vilniuje 70 kviestinių svečių pasitiko aktorius Vytautas Rumšas jaunesnysis. Vestuvių planuotojai, renginių organizatoriai, garsūs fotografai pasinėrė į tikrą karališką prabangą ir leidosi į kulinarinių atradimų kupiną kelionę.

Erdves puošė gėlių kompozicijos ir įspūdinga ledo skulptūra. Svečiai buvo vaišinami restorano virtuvės meistrų kurtais vieno kąsnio užkandžiais, svečių akivaizdoje atidaromomis austrėmis, čia pat buvo kepama tikra ispaniška paelija su triušiena ir omarais. Kiekvieną šventės etapą lydėjo vis nauji gurmaniški siurprizai.

Šventės kulminacija tapo reginys prabangiausioje pokylių salėje – įspūdingas 25 kilogramų tortas, restorano konditerių kurtas iš natūralių aukščiausios kokybės sudedamųjų dalių. Atmosferai aristokratiškos elegancijos suteikė smuiko ir arfos koncertas.

Restorano „Imperial“ svečiai
Restorano „Imperial“ svečiai / Viganto Ovadnevo nuotr.
Restorano „Imperial“ svečiai
Restorano „Imperial“ svečiai / Viganto Ovadnevo nuotr.

Kas mūsų švenčių ir renginių dalyvių laukia 2019-ais metais?

Išskirtinis šventės formatas ne tik suteikė įkvėpimo, bet ir padiktavo 2019 metų renginių sezono madas. Renginyje dalyvavusi L. Vagonė prisipažino, kad vestuvių organizatorius nustebinti būna gana sunku. Tačiau šiame renginyje jai didžiausią įspūdį paliko išskirtinė pristatymo forma ir patiekalai bei gėrimai, nes kai kurių dar iki šiol nebuvo ragavusi.

„Renginys buvo puikaus formato. Buvo malonu ne tik paragauti virtuvės šefų kūrinių, bet ir pabendrauti su kolegomis ir pasidalyti sezono naujovėmis“, – prisipažino L. Vagonė. Pasak jos, ateinančiais metais vis didesnis dėmesys bus skiriamas teminei muzikai, gyvoms gėlėms ir efektinga dekoracija tampančiam apšvietimui.

Su „Imperial“ ne kartą dirbusi K. Kaikarienė prisipažino, kad šįkart pristatymas ir padavėjų pasirengimas renginiui buvo ypatingai geras. Vestuvių planuotoja antrino kolegei, kad būsimoms nuotakoms reikėtų pamažu pamiršti lempučių girliandas – į madą ateina įvairiausios šviesos projekcijos, galinčios papuošti ne tik sienas, bet ir medžius, kitas netradicines šventės erdves. Viena pirmųjų Lietuvos vestuvių planuotojų pabrėžė, kad ateinantį sezoną karaliaus darželio dekoro stilius, sukurtas iš smulkių gėlių. Įdomu tai, kad į madą grįžta šventės prie stalų, nukrautų vaišėmis.

Restorano „Imperial“ svečiai
Restorano „Imperial“ svečiai

Individualus meniu labai svarbus

„Imperial Hotel & Restaurant“ vadovas Olegas Vasinas atkreipia dėmesį, kad vis daugiau žmonių pradeda įvertinti klasikinį švenčių formatą, kai vyrauja prancūziškas ir amerikietiškas aptarnavimo stiliai. Švęsdami svarbiausias gyvenimo šventes, žmonės turi progą jose dalyvauti pasipuošę ir pasitempę.

Vis daugiau užsakovų, rengiančių vestuves ar solidžius jubiliejus, garsių užsienio kompanijų vadovų suvažiavimus, princesių ir prezidentų sutikimo puotas, pageidauja individualaus valgiaraščio. Virtuvės šefas kaskart kuria naujus patiekalus pagal svečių viziją arba pasiūlo pačių išrankiausių svečių patikrintus gurmė patiekalus.

Vertinama klasikinė aptarnavimo kokybė

O. Vasinas pastebi, kad Lietuvoje yra labai mažai vietų, kuriose yra stengiamasi laikytis laiko patvirtintų klasikinių aptarnavimo vertybių. Visada mūvimos baltos pirštinaitės, nepriekaištingos manieros ir solidžios gastronomijos bei gėrimų pasaulio žinios – tik maža dalis karališkojo protokolo.

Restorano „Imperial“ svečiai
Restorano „Imperial“ svečiai / Viganto Ovadnevo nuotr.
Restorano „Imperial“ svečiai
Restorano „Imperial“ svečiai / Viganto Ovadnevo nuotr.

Banketas ar furšetas?

Tai vienas iš pirmųjų klausimų, į kuriuos turi atsakyti elegantiško renginio pageidaujantis užsakovas. „2018 metų sezonas parodė, kad tam tikrų renginių į vieną ar kitą rėmą sprausti nereikėtų“, – patirtimi dalijasi „Imperial“ vadovas O. Vasinas.

Priimant Italijos prezidentą banketo pagal karališkąjį protokolą formatas tinkamiausias. Tačiau pasaulinio žinomumo įmonės Europos vadovų vakarienė jau gali įgauti ir furšeto elementų: prieš sėdant prie stalų svečiai gali pakelti taures ir pasimėgauti vieno kąsnio užkandžiais.

Dinamiškesniems svečiams galima surengti šventę, kurią būtų galima apibūdinti kaip furšeto ir banketo sintezę. Svečių akivaizdoje atidaromos austrės, kepama paelija, pateikiami vieno kąsnio užkandžiai – šie furšeto patiekalai atitinka pirmuosius banketo patiekalus. Vėliau svečiai gali prisėsti pagrindiniam patiekalui ir mėgautis šefo pjaustoma kepta marmurine jautiena, Patagonijos ešeriu ar kitais delikatesais. Saldus stalas su įspūdingais tortais, „Jeroboam“ šampano 3 litrų piramidė, profesionalaus barmeno gaminami kokteiliai – daro kiekvieną šventę ypatingą.