Gimtadienį atšventęs Saugirdas Vaitulionis: „Dalis manęs visada liks įstrigusi paauglystėje“

Saugirdo Vaitulionio 36-as gimtadienis / Asmeninio albumo nuotr.
Saugirdo Vaitulionio 36-as gimtadienis / Asmeninio albumo nuotr.
Šaltinis: Žmonės.lt
A
A

Penktadienio vakarą komunikacijos agentūros „Idėjų komitetas“ vadovas Saugirdas Vaitulionis atšventė savo 36-ąjį gimtadienį. Ta proga viešųjų ryšių specialistas artimiausius draugus pakvietė į sostinės centre, Gedimino prospekte įsikūrusi restoraną „Habit“. Svečių laukė šventinė vakarienė, linksmi pokalbiai ir netylantis juokas.

„Aš labai mėgstu jaukius pokalbius prie „šeimyninio“ stalo su gerais draugais. Mielai norėčiau visiems pagaminti gardžiausių patiekalų ir prie didelio stalo juoktis iki paryčių. Deja, mano namuose tokio nėra, o ir svečiai visi netilptų. Tad jau kelintus metus visus sukviečiu į tradicinę draugų vakarienę. Tai net ne gimtadienis, tai labiau didelės draugų „šeimos“ metinis susibėgimas“, – šypsosi S. Vaitulionis. Žinomas vyras pasakojo, kad per kiekvieną gimtadienį pro langą pažiūri į Jonų bažnyčią ir tyliai padėkoja Dievui už praėjusius metus. Niekada nieko neprašo daugiau, tiesiog priduria, kad paliktų taip, kaip yra dabar.

Pasveikinti S. Vaitulionį su gimtadieniu atvyko tiesiai iš „Knygų mugės“ atskubėjusi stilistė, knygų autorė Agnė Jagelavičiūtė, specialiai iš Vokietijos vienam vakarui atskrido Jurga Klimaitė-Riebling. Į šventę taip pat atvyko supermodelis Simona Starkutė, floristas Mantas Petruškevičius, dizaineris Robertas Kalinkinas su žmona Agne, renginių organizatorė Elena Puidokaitė. Šventės dekoru pasirūpino gera sukaktuvininko draugė, vedybų planuotoja Kristina Kaikarienė.

Saugirdo Vaitulionio 36-as gimtadienis
Saugirdo Vaitulionio 36-as gimtadienis / Asmeninio albumo nuotr.

Restorane „Habit“ svečių laukė kruopščiai suplanuotas gimtadienio vakarienės meniu. Vakaro pradžioje svečiai skanavo tuno tartarą su avokado chimichurri ir indiško stiliaus tuno tartarą su mango bei kariu. Vėliau svečių laukė šiltos putpelių salotos, keptas aštunkojis su traiškytomis bulvėmis, kepintais vyšniniais pomidorais ir „Salsa verde“ padažu. Nenorintys aštunkojo, galėjo pasirinkti anties krūtinėlę su salierų piurė ir jaunomis daržovėmis. Desertą galima buvo pasirinkti iš dviejų variantų: keptą sūrio pyragą arba šokolado putėsius.

„Aš nesuprantu žmonių, kurie nešvenčia gimtadienių ir dar pabrėžtinai burba, kad nemėgsta jų švęsti. Kam tas patosas ir drama? Baisu žiūrėti į besikeičiantį skaičiuką? Tai reiškia, kad žmogus negali susigyventi su savo amžiumi ir pačiu savimi. Aš niekada nesureikšminau savo amžiaus ir drąsiai sakau, kad man 36 metai. Kodėl reikia bėgti nuo savęs? Be to, kai kurie dvidešimečiai viduje būna susenę labiau nei keturiasdešimtmečiai. O dalis manęs, ko gero, visada liks įstrigusi paauglystėje, ir tai tikrai nėra bloga“, – juokiasi sukaktuvininkas.