Greitoji „Ramen“ sriuba pagal Alfą Ivanauską aktyviam savaitgaliui
„Ramen“ sriuba, manoma, kilusi iš Japonijos. Šioje šalyje ji itin populiari iki šiol. Sriubos pavadinimas kilęs iš frazės „virti makaronai“, tačiau į „ramen“ sriubą įeina gerokai daugiau ingredientų. Tiesa, vienas svarbiausių - ilgai verdamas sultinys. Vis tik Alfas Ivanauskas, laidos „Kulinarinis detektyvas“ vedėjas siūlo gerokai sutrumpinti sriubos gaminimo laiką ir išbandyti greitąją versiją.
„Ši sriuba be galo madinga ir populiari. Man labiausiai patinka, kad ji pasiduoda įvairioms interpretacijoms. Galite dėti įvairią mėsą, galite mėsos ir nedėti. Keiskite ją įvairesnėmis daržovėmis. Įprastai „ramen“ sriuba atpažįstama iš virto kiaušinio, tačiau mano versijoje jo nerasite. Kadangi vis labiau artėja pavasaris, būtinai baigę gaminti sriubą atšviežinkite ją žalumynais“, – pataria A. Ivanauskas.
Greitoji RAMEN tipo sriuba su kiauliena ir grybais
4 asmenims jums reikės:
1,2 litro daržovių sultinio
1 pakelio RAMEN makaronų
1 svogūno
2 skiltelių česnako
1 nedidelio gabalėlio imbiero šaknies
1 citrinžolės
Aliejaus kepti
150 g šitaki grybų
150 g apvirtų šparaginių pupelių
70 g špinatų
350 g kiaulienos
Pagal skonį druskos
3 šaukštų tamari sojų padažo
Kalendrų lapelių patiekti
Gaminimo eiga:
- RAMEN makaronus išvirkite pagal ant pakuotės esančius nurodymus. Supilkite į koštuvą ir perplaukite šaltu vandeniu.
- Supjaustykite smulkiai svogūną, česnaką, imbierą, supjaustykite ir sumaigykite citrinžolę. Viską sudėkite į puodą su šlakeliu aliejaus ir apkepkite.
- Supjaustykite šitakius, sudėkite juos į puodą su svogūno ir imbiero mišiniu ir apkepkite kartu, supilkite sultinį ir pavirkite, įpilkite tamari sojų padažą. Suberkite špinatus ir apvirtas šparagines pupeles, užvirinkite ir nukaiskite.
- Kiaulieną supjaustykite plonais griežinėliais i apkepkite keptuvėje. Galite šiek tiek pasūdyti.
- Sudėkite į lėkštes makaronus, įpilkite sriubos ir įdėkite kiaulienos. Patiekite su kalendromis.