Gurmaniško vakaro svečiai – nuo pasakų personažų iki mero Visvaldo Matijošaičio
Penktadienio vakarą Narvydiškių dvare restoranas „Sugamour“ surengė gurmanišką šventę renginį „Chaine des Rotisseurs“ bei „Vilniaus Klubo“ nariams ir svečiams.
Klasicistinio stiliaus dvaras ir jo sodas penktadienį virto magiška vieta, kur atgijo pasakos „Alisa stebuklų šalyje“ herojai. Su kojūkais po sodą vaikštinėjęs Skrybėlius kalbino ponias, o kortos meiliai koketavo su džentelmenais.
Čia pat buvo padengtas ir arbatėlės stalas negimtadienio šventei. Tačiau arbatėlei ir desertui metas atėjo tik po vakarienės.
Šiam vakarui specialų meniu sukūrė ir svečius gurmaniškais patiekalais stebins pripažinta ir ilgą darbo patirtį geriausiuose šalies restoranuose turinti virtuvės šefė Aldona Gečienė.
Svečiai skanavo avokado ir tigrinių krevečių karpačo su obuolių bei imbierų kremu, pekorino sūrio traškučiu ir balzamiko perlais. Karštas užkandis – tartaletė su kriaušių ir garstyčių čatniu, Rokforo sūriu, keptomis antienos kepenėlėmis ir pistacijos morengu.
Pagrindinis patiekalas nukovė visus gurmanus. Virtuvės meistrai susirinkusiems paruošė laukinį Čilės ešerį, kurį patiekė su Bernaise padažu, lengvai apkeptais smidrais, pastarnokų piure ir kalmaro rašalo ažūru.