Gurmaniškoje vakarienėje svečiams atskleistos kunigaikščio Stepono Batoro paslaptys
Ketvirtadienio vakarą Vilniuje, ramiame gamtos prieglobstyje netoli Užupio, duris atvėrė verslo ir poilsio kompleksas „Batoras“. Atidarymo proga čia surengta prabangi, gurmaniška vakarienė „Gourmet Diner de Gala Menu“, kurios skanauti susirinko pasipuošę ponai ir ponios.
Iškilmingo pramogų komplekso atidarymo vakaro nepraleido būrys svečių. Čia apsilankė verslo, kultūros, pramogų pasaulio atstovai, kurių buvo pakviesta per 170.
Kiekvieną atvykusįjį pasitiko pasitiko restorano šeimininkai Lina Balsevičienė ir Gediminas Udras. Vėliau svečiai palydėti iki baltomis staltiesėmis užklotų stalų, ant kurių baltas pirštines mūvėję padavėjai netruko patiekti įmantriausių patiekalų.
Vilos „Batoras“ virtuvės meistrų komanda pateikė 5 patiekalų vakarienę iš kruopščiai ištobulinto meniu. Tai pistacijomis įdaryta karališka putpelė, figa, užkepta ožkos sūriu su gervuogėmis portveine, citrinų šerbetas, ėriuko nugarinė su pipiriniu brendžio padažu ir japoniškos žaliosios arbatos „Creme Brullee“.
Svečiams ragaujant gerą nuotaiką užtikrino scenoje groję muzikantai.
Šventės vedėju tapo Audrius Giržadas, kuris netruko svečiams pristatyti istoriką Virginijų Savukyną. Būtent jis renginio metu svečiams ir atskleidė Lietuvos didžiojo kunigaikščio Stepono Batoro paslaptis.
Prasmingas istorijos lašas
Nuo pirmos plytos „Batoro“ centre visa kuriama pakilia dvasia, nes vardas įpareigoja.
Istorikai Lenkijos karalių ir Lietuvos didįjį kunigaikštį, valdžiusį XVI amžiuje, laiko sėkmingiausiu valdovo pavyzdžiu. Tai aukštos moralės karys, puikus strategas ir santūrus vyras, niekada beatodairiškai nesinaudojęs karališka prabanga.
Visi, kurių „Alma mater“ yra Vilniaus universitetas, kunigaikščio vardą taria su gilia pagarba. Juk būtent Steponas Batoras 1579 m. pasirašė pirmojo Lietuvos universiteto dokumentus.
Tai šis didikas sugebėjo neutralizuoti Maskvos Didžiąją kunigaikštystę – svarbiausią Lietuvos priešą ir įvesti svarbias pertvarkas valstybės valdyme.