Į darbus įsisukusi Erika Vitulskienė: „Šiandien buitis daugiau gula ant Merūno pečių“
Kaip visada, jau rytoj, ankstyvą šeštadienio rytą TV3 žiūrovų lauks nuotaikinga kulinarinių pokalbių laida „Virtuvės istorijos“. Dvikovoje dėl geresnio kulinaro vardo susikaus šeimyninis duetas – tai visos Lietuvos mylimas tenoras Merūnas Vitulskis ir jo žmona, drabužių kūrėja Erika Vitulskienė. O sunkioji užduotis įvertinti pagamintus patiekalus ir nuspręsti, kas išeis su nugalėtojo karūna, atiteks jų bičiuliui, magui Mantui Wizard.
Sostinėje „Ogmios mieste“ įsikūrusioje laidos studijoje, Merūnas ir Erika susidurs su nelengva užduotimi – įtikti reikliam kulinarinio teismo teisėjui. Į pagalbą porai stos du profesionalūs virtuvės šefai, kurie bus paruošę nesudėtingai pagaminamų, bet itin gardžių patiekalų receptus.
Burtai lems, jog Merūnas, kartu su laidos vedėja Ilona Juciūte, gamins lašišos kepsnelius sluoksniuotoje tešloje, o Erika, padeda iš Šri Lankos kilusio Dilano Dampelos Gamage, keps lipnius vištienos petukus „Lolipop“.
Tenoras, operos solistas, tarptautinių dainų festivalių laureatas Merūnas Vitulskis savo paprastumu, nuoširdumu bei geru humoro jausmu jau seniai pelnęs visos Lietuvos simpatijas. Tiek jis, tiek jo žmona Erika yra itin veiklūs ir aktyvūs žmonės, bet visgi atrandantys laiko ir poilsiui bei kulinarijai. Tačiau anot poros, ne visada viskas pasiseka taip kaip norisi.
„Erika yra fenomenali maisto gamintoja, nes niekad neragauja tą, ką gamina. Vieną kartą esame valgę Erikos keptą neįtikėtiną keksą, į kurį vietoj 120 gramų cukraus, ji įdėjo druskos. Vos paragavęs supratau, kad, o dabar jinai verks. Bet didvyriškai nuvažiavau į parduotuvę, supirkau iš naujo produktus ir iškepėme gerą keksą iš naujo“, – kuriozišką istoriją laidoje pasakos Merūnas.
Tačiau nepaisant pasitaikančių nesėkmių, Erika yra puiki kulinarė, mylinti žmona ir dviejų vaikučių mama. Prieš dvejus metus nutarusi įgyvendinti savo svajonę, ji ėmė kurti drabužius moterims. Šiandien tai išaugo į jos pačios vardo mados namus.
„Pareigomis šeimoje stengiamės dalintis, tačiau dabar Merūnas mane labiau išleidžia į darbą, o pats yra perėmęs buitį. Nieko nėra geriau, kaip turėti amatininko darbą. Kuomet sukuri produktą, parduoti jį žmogui ir žmogus būna be galo laimingas. Tos akimirkos, kuomet moterys šypsosi, man yra brangiau už bet ką kitą“, – apie naują atrastą aistrą pasakos Erika.
Nepaisant atvirų pokalbių ir smagių istorijų, laidos herojų lauks nelengva kulinarinė užduotis – įtikti šeštadienio ryto teisėjui, magijos meno virtuozui Mantui Žmuidinavičiui-Wizard. Žinomas vyras ne tik pademonstruos savo rankų miklumą atlikdamas triukus, bet ir neslėps, jog smulkmeniškumas svarbus ne tik jo darbe, bet ir kulinarijoje.
„Aš pats labai mėgstu gaminti, man svarbu ne tik koks yra maistas, bet ir kaip jis patiektas. Šou biznyje dirbant kažkaip visuomet žiūri į visas, netgi mažiausias detales“, – teigs kritiškasis teisėjas Mantas Wizard.
Kaip Vitulskių šeima suderina darbus su laisvalaikiu, kaip auga jų vaikai, kokiais naujais projektais gyvena pora bei kuris – Merūnas ar Erika – yra gabesnis virtuvėje – paaiškės jau šį šeštadienį 8:30 val. laidoje „Virtuvės istorijos“.
Jau dešimtą sezoną skaičiuojanti televizijos žiūrovų pamėgta kulinarinių pokalbių laida „Virtuvės istorijos“ žada dar aršesnes ir azartiškesnes žinomų Lietuvos šeimų bei jų artimiausių bičiulių kulinarines kovas. Prie ilgametės laidos vedėjos, kulinarės Ilonos Juciūtės šiame sezone prisijungė iš Šri Lankos kilęs, bet Lietuvą be galo mylintis profesionalus virtuvės šefas Dilanas Dampella Gamage – jie kartu padės laidos herojams rungtis ir ruošti skaniausius patiekalus. Geriausi pokalbiai gimsta virtuvėje, todėl kaskart patiekalų gamybą lydi atviros ir nuoširdžios istorijos, o galiausiai į studiją atvykęs trečiasis laidos svečias turi ne tik išrinkti skanesnį patiekalą, bet ir atspėti jį pagaminusį kulinarą.