Įdarytos bulvės – karališkas patiekalas

Įdarytos bulvės / Fotolia nuotr.
Įdarytos bulvės / Fotolia nuotr.
Šaltinis: Ji24.lt
A
A

Nepelnytai pamiršome bulves – pats laikas pasigaminti patiekalų iš jų. Šį kartą siūlome bulves įdaryti ir iškepti orkaitėje. Pagaminsite greitai, bet mėgautis norėsite kiek įmanoma ilgiau – jos tokios skanios!

Su rūkyta lašiša ir garstyčiomis

Jums reikės: 4 bulvių, 25 g sviesto, 200 g lašišos, 2 šaukštų šviežių žirnelių, šaukšto garstyčių, puodelio tarkuoto sūrio, aliejaus skardai ištepti.

  • Orkaitę įkaitinkite iki 220 laipsnių, kepimo skardą ištepkite aliejumi.
  • Bulves gerai nuplaukite ir perpjaukite išilgai pusiau. Dėkite į skardą ir kepkite 30–40 minučių, iki suminkštės. Išimkite ir palikite atvėsti.
  • Lašišą susmulkinkite mažais gabalėliais. Keptuvėje įkaitinkite pusę sviesto, suberkite lašišą ir maišydama pakepinkite, iki ji taps šviesios spalvos.
  • Atsargiai nepažeisdama sienelių išskobkite bulvių minkštimą. Sumaišykite jį su sviestu, garstyčiomis, lašiša ir žirneliais.
  • Dėkite masės į bulvių puseles, užberkite sūrio ir kepkite 10–15 minučių.

Su kiaušiniais

Bulvių laiveliai
Bulvių laiveliai / Fotolia nuotr.

Jums reikės: 2 didelių bulvių, mažo svogūno, 4 mažų kiaušinių, 3–4 skiltelių česnako, 100 g tarkuoto sūrio, 2 šaukštų aliejaus arba 15 g sviesto, pagal skonį aitriųjų paprikų, druskos ir pipirų, aliejaus skardai ištepti.

  • Orkaitę įkaitinkite iki 200 laipsnių, kepimo skardą ištepkite aliejumi. Bulves nuplaukite, perpjaukite išilgai pusiau, subadykite šakute ir kepkite 30–40 minučių, iki suminkštės.
  • Išimkite ir palikite atvėsti.
  • Svogūną susmulkinkite, česnakus sutraiškykite.
  • Keptuvėje įkaitinkite aliejaus ar sviesto, suberkite svogūnus ir kepkite, iki jie taps skaidrūs. Sukrėskite česnakus, aitriąsias paprikas, išmaišykite ir dar pakepinkite apie 5 minutes.
  • Atsargiai nepažeisdamos sienelių išskobkite bulvių minkštimą. Sumaišykite jį su sūriu, pagardinkite druska ir pipirais.
  • Dėkite masės į bulvių puseles ir paspauskite, padarydamos įdubą kiaušiniui. Įmuškite po kiaušinį į puselę ir šaukite į orkaitę. Kepkite 10–15 minučių. Tiekite su šviesia duona ir pomidorais.

Su malta jautiena

Bulvių laiveliai
Bulvių laiveliai / Fotolia nuotr.

Jums reikės: 4 didelių bulvių, 2 skiltelių česnako, svogūno, 100 g pievagrybių, 100 g jautienos faršo, 150 g tarkuoto sūrio, pagal skonį prieskonių maltai mėsai, šviežių rozmarinų, aliejaus skardai ištepti.

  • Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių, kepimo skardą ištepkite aliejumi.
  • Bulves nuplaukite, perpjaukite išilgai pusiau, subadykite šakute ir kepkite 30–40 minučių, iki suminkštės. Išimkite ir palikite atvėsti
  • Svogūną susmulkinkite, česnakus sutraiškykite. Keptuvėje įkaitinkite aliejaus, suberkite svogūnus ir kepkite, iki taps skaidrūs. Sukrėskite česnaką, išmaišykite ir dar pakepinkite apie 3 minutes. Susmulkinkite grybus ir sudėkite į keptuvę su faršu. Išmaišykite, įberkite prieskonių ir kepinkite 6–8 minutes.
  • Atsargiai nepažeisdamos sienelių išskobkite bulvių minkštimą. Sumaišykite jį su mėsa. Dėkite masės į bulves, užberkite sūrio ir šaukite į orkaitę. Kepkite 25 minutes. Tiekite su pomidorų salotomis, užbarsčiusi kapotų rozmarinų.

Su rūkytos dešros griežinėliais

Jums reikės: 5–6 bulvių, pagal skonį rūkytos dešros, 100 g sviesto, 100–150 g tarkuoto sūrio, 1–2 skiltelių česnako, pagal skonį druskos ir pipirų, šviežių bazilikų, aliejaus kepimo indui ištepti.

  • Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių, kepimo indą ištepkite aliejumi.
  • Bulves nuplaukite ir ne iki galo spausdama peilį supjaustykite griežinėliais (jie turi laikytis ant pagrindo). Į tarpelius įsprauskite po rūkytos dešros griežinėlį. Sudėkite į kepimo indą. Sviestą ištirpinkite ir apšlakstykite bulves. Užberkite kapotų česnakų. Pabarstykite druska ir pipirais.
  • Kepimo indą apgaubkite folija, sandariai užspauskite kraštus. Šaukite į orkaitę ir kepkite 40 minučių. Atsargiai nuimkite foliją, pabarstykite bulves tarkuotu sūriu ir dar kepkite 10–15 minučių. Tiekite pabarsčiusi kapotais bazilikais.
{recipe|42}
{recipe|568}
{recipe|1375}
{recipe|3590}
{recipe|3633}
{recipe|3635}
{recipe|3636}
{recipe|4196}