Idėja pietums: netradicinis Alfo Ivanausko kebabo receptas

Kebabas mūsų šalyje neabejotinai yra populiariausias gatvės maistas. Įprasta jį įsigyti jau paruoštą ir valgyti čia pat gatvėje, bet jį pasigaminti galite ir patys savo namuose. Privalumas – tokiu atveju galite miksuoti savo mėgstamus ingredientus.
„Galbūt kažkam mano kebabas pasirodys neįprastas, tačiau tokį jį ir norėjau sukurti – su daug skanių dalykų ir ingredientais, kuriuos galite valgyti net po vieną. Tačiau visi kartu jie susijungia į puikų derinį. Beje, nepamirškite, kad padažas neprivalo būti česnakinis. Tikrai yra ir kitų tinkančių skonių“, – sako Alfas Ivanauskas, laidos „Kulinarinis detektyvas“ vedėjas.
Pasak jo, kebabas yra labai panašus į salotas, nes jiems abiem svarbiausias ingredientas – viską sujungiantis padažas.
„Dažnai sakoma, kad kebabas – nesveikas maistas, tačiau tai priklauso tik nuo pasirinktų ingredientų ir padažo kiekio. Pavyzdžiui, sveikesniame kebabo variante galite naudoti jogurtą, avokadą, o susukti viską į viso grūdo tortiliją ar lavašą. Daugiau įvairių rūšių šviežių daržovių taip pat praturtins jūsų kebabą. Juk neturi ten būti vien tik kopūstas“, – juokiasi A. Ivanauskas.
Jei kebabą ruošite namuose ir valgysite ne iš karto, kulinaras pataria padažą patiekti atskirai ir kebabą į jį mirkyti jau valgant.
Alfo ypatingas kebabas su triušiena
Jums reikės:
200 g šviežios triušienos juosmeninės dalies filė
Druskos, šviežiai grūstų juodųjų pipirų
3 skiltelių česnako
Aukščiausios kokybės alyvuogių aliejaus
100 g korėjietiškų morkų
100 g marinuotų kopūstų
1 mango
1 raudonojo svogūno
1 ilgavaisio arba 2 trumpavaisių agurkų
30 ml ryžių acto
20 ml auksaspalvio sirupo
2 viso grūdo tortilijų
Kaip pagaminti:
- Supjaustykite šviežios triušienos juosmeninės dalies filė nedideliais gabaliukais. Pabarstykite druska, pipirais. Susmulkinkite česnaką, pabarstykite mėsą. Sudėkite į įkaitintą keptuvę su aukščiausios kokybės alyvuogių aliejumi ir iškepkite.
- Jogurtą sumaišykite su sumulkintomis prieskoninėmis žolelėmis, pasūdykite. Įberkite pipirų ir įpilkite šlakelį auksaspalvio sirupo.
- Korėjietiškas morkas sumaišykite su marinuotais kopūstais ir plonais šiaudeliais supjaustytais mangais, įpilkite šlakelį aliejaus ir išmaišykite.
- Raudonąjį svogūną supjaustykite kubeliais, agurką – plonomis riekelėmis. Šiek tiek pamaigykite rankomis, supilkite ryžių arba obuolių actą, auksaspalvį sirupą ir pasūdykite. Išmaišykite ir trumpam atidėkite.
- Tortiliją patepkite padažu, sudėkite keptą triušieną, uždėkite kopūstų salotas, agurkus ir suvyniokite. Dėkite ant įkaitinto grilio pirmiausia siūle į apačią, pakepkite, po to apverskite ir kepkite iš kitos pusės.