Idėjos šeimos pietums
Sekmadienis, ko gero, idealiausia diena susirinkti visiems prie bendro stalo ir tiesiog pasimėgauti buvimu drauge. Tad siūlome keletą idėjų gardiems šeimos pietums.
Produktai:
• 400 g virtos jautienos,
• 100 g džiovintų slyvų,
• 100 g tarkuoto fermentinio sūrio,
• 2 didelės morkos,
• 3 svogūnai,
• 3 česnako skiltelės,
• 1 arbat. š. saldžiųjų paprikų miltelių,
• sauja petražolių,
• druska ir malti juodieji pipirai (pagal skonį),
• 2 kiaušiniai,
• 300 ml pieno,
• 100 g miltų,
• 1 valg. š. aliejaus.
Padažui:
• 3 kiaušiniai,
• 300 ml pieno,
• druska ir malti juodieji pipirai (pagal skonį).
Kaip gaminti:
1. Kiaušinius išplakite su pienu, aliejumi, žiupsneliu druskos ir miltais. Iškepkite lietinius.
2. Morkas nuskuskite, supjaustykite plonomis juostelėmis ir apie 10 min. virkite sūdytame vandenyje. Slyvas užpilkite šiltu vandeniu ir 30 min. pamirkykite. Petražoles nuplaukite, nuvarvinkite ir smulkiai sukapokite.
3. Svogūną, česnako skilteles nulupkite, smulkiai supjaustykite ir apkepkite įkaitintame aliejuje. Virtą jautieną ir slyvas sumalkite. Sukrėskite kepintus svogūnus ir česnakus, kapotas petražoles. Pasūdykite, pagardinkite pipirais, malta saldžiąja paprika ir gerai viską sumaišykite. Jeigu faršas bus labai sausas, įpilkite šiek tiek sultinio.
4. Paruoškite padažą: kiaušinius išplakite su pienu, pipirais ir žiupsneliu druskos. Ant lietinių dėkite po 2 šaukštus jautienos įdaro, plonai paskirstykite jį, ant viršaus dėkite kelias morkų juosteles, susukite ir sudėkite į riebalais išteptą molinį kepimo indą.
5. Ant viršaus supilkite kiaušinių ir pieno plakinį, pabarstykite tarkuoto fermentinio sūrio ir 20–30 min. kepkite 180 °C orkaitėje.
TAIP PAT SIŪLOME PARAGAUTI