Įdomūs išradimai kasdienei kavai ruošti

Kava / Fotolia nuotr.
Kava / Fotolia nuotr.
Šaltinis: Ji24.lt
A
A

Kava, puodelis ir šaukštelis. Rodos nieko daugiau ir nereikia kasdieniam kavos gėrimo ritualui. Tačiau, pasirodo, dar yra ką išrasti. Pasidomėkime!

► Kompanijos „Lavazza“ išradimas – „kiauras“ šaukštelis „Espoon“. Maišant cukrų šiuo šaukšteliu nesuardomas tirštas lyg kremas espreso kavos viršutinis sluoksnis, taigi išsaugomas aromatas. Be to, kava atvėsta lėčiau nei maišant įprastu šaukšteliu.

Šaukštelis ESPOON 2010 - Lavazza Team & Davide Oldani
Šaukštelis ESPOON 2010 - Lavazza Team & Davide Oldani / lavazza.com nuotr.

► Tos pačios kompanijos patentuotas dvigubas puodelis, įkvėptas kavos tradicijų Vienoje, kur kava ir grietinėlė būdavo patiekiama atskirai. Tai modernus žvilgsnis į šią tradiciją, leidžiantis pasimėgauti dviem skirtingomis tekstūromis bei temperatūromis vienu metu.

Šaukštelis ESPOON 2010 - Lavazza Team & Davide Oldani
Šaukštelis ESPOON 2010 - Lavazza Team & Davide Oldani / lavazza.com nuotr.

► Itin stilingas ir elegantiškas puodelis espreso kavai. Iš aparato tekanti kava lengvai slysta puodelio kraštu, kreminė puta išlieka itin tiršta. Puodelis vietoje ąselės turi oro kišenę, kuri lengvai atvėsina ką tik paruoštą kavą, kad ji nebūtų deginamai karšta. Kad puodelį būtų patogu paimti, šioji kišenė yra su pirštams skirtais įdubimais.

Šaukštelis ESPOON 2010 - Lavazza Team & Davide Oldani
Šaukštelis ESPOON 2010 - Lavazza Team & Davide Oldani / lavazza.com nuotr.

► Dar vienas įdomus išradimas, leidžiantis kavą termose kuo ilgiau išlaikyti karštą. Metalinės „kavos pupelės“ yra užpildytos medžiaga, tirpstančia 60 laipsnių temperatūroje. O vėsdama ši medžiaga kietėja ir išskiria sukauptą šilumą. Gamintojai žada, kad naudodami kartu su specialiu termosu, karštą kavą galėsite išlaikyti net ir visą dieną. Beje, šios „pupelės“ atlieka ir dar vieną funkciją – sureguliuoja gėrimo temperatūrą iki tinkamos iš karto gerti. Jei termosas labai kokybiškas, kava ilgai bus per karšta ir degins. Tuo tarpu šios puikios metalinės „kavos pupelės“ sugers karštį ir atiduos jį tada, kai kava ims vėsti.

Šaukštelis ESPOON 2010 - Lavazza Team & Davide Oldani
Šaukštelis ESPOON 2010 - Lavazza Team & Davide Oldani / lavazza.com nuotr.

► Patobulintas rankų darbo šiaudelis kavai turi įmontuotą miniatiūrinį kavos filtrą, kuris leidžia puodelyje užplikytą kavą gerti be nuosėdų. Šiaudelį galite pritaikyti ir arbatai gerti. Yra ir specialus dėklas, jei panorėsite šiaudelį pasiimti į kelionę, ar nusinešti į darbą.

Šaukštelis ESPOON 2010 - Lavazza Team & Davide Oldani
Šaukštelis ESPOON 2010 - Lavazza Team & Davide Oldani / lavazza.com nuotr.

► Jei jums visada būna per mažai grietinėlės kavoje, rekomenduojame nusipirkti kiek didesnį kiekį. Gal šios kavos puodelio dydžio porcijos užteks? Dailų keraminį indą su silikoniniu dangteliu patys galite pripildyti norimu kiekiu pieno ar grietinėlės. Gera nuotaika prie stalo garantuota!

Šaukštelis ESPOON 2010 - Lavazza Team & Davide Oldani
Šaukštelis ESPOON 2010 - Lavazza Team & Davide Oldani / lavazza.com nuotr.

► O štai patobulintas vienkartinio kavos puodelio dangtelis. Ant jo rasite viską, ko tik jums gali prireikti – ir cukraus, ir grietinėlės. Taigi jei skubate, galėsite viską sumaišyti vėliau, o rankose nereikės laikyti daugybės daiktų, laikysite tik puodelį.

Šaukštelis ESPOON 2010 - Lavazza Team & Davide Oldani
Šaukštelis ESPOON 2010 - Lavazza Team & Davide Oldani / lavazza.com nuotr.

► Kelionėje ar turistiniame žygyje praversiantis sprendimas – nereikės kavos nei kavinuko. Užvirinkite vandenį ir supilkite į maišelį. Ten įtaisyta filtravimo sistema paruoš ne prastesnę kavą, nei gautumėte ruošdami ją prancūzišku kavinuku (French Press). Pakuotės medžiagos ekologiškos.

Šaukštelis ESPOON 2010 - Lavazza Team & Davide Oldani
Šaukštelis ESPOON 2010 - Lavazza Team & Davide Oldani / lavazza.com nuotr.

► Jei gyvenate vienas ar tiesiog norite paruošti tik vieną puodelį kavos, turbūt nenorėsite naudoti didelio kavinuko. Jums praverstų maža klasikinio prancūziško kavinuko (French Press) versija.

Šaukštelis ESPOON 2010 - Lavazza Team & Davide Oldani
Šaukštelis ESPOON 2010 - Lavazza Team & Davide Oldani / lavazza.com nuotr.

► Jei dar nesate nusiteikęs investuoti į rimtą kavos aparatą, tačiau be galo mėgstate stiprų espresą rytais, įsigykite rankinį espreso aparatą. Nedidelis, patogus naudoti, labai greitai paruošia vieną puodelį kavos. Tiesa, nesame tikri, ar kainuos mažiau...

Šaukštelis ESPOON 2010 - Lavazza Team & Davide Oldani
Šaukštelis ESPOON 2010 - Lavazza Team & Davide Oldani / lavazza.com nuotr.

Tekstas Linos Tuskėnaitės