Ieva Zasimauskaitė-Kiltinavičienė antrą kartą metė sau iššūkį – šįkart dėl geresnės sveikatos

Ieva Zasimauskaitė-Kiltinavičienė / Gretos Skaraitienės / BNS nuotr.
Ieva Zasimauskaitė-Kiltinavičienė / Gretos Skaraitienės / BNS nuotr.
Šaltinis: Žmonės.lt
2017-03-28 10:19
AA

Gražioji dainininkė Ieva Zasimauskaitė-Kiltinavičienė, sužibėjusi nacionalinės „Eurovizijos“ atrankų metu, pasiryžo iššūkiui. Moteris nusprendė mėnesį gyventi nevartodama jokio pridėtinio cukraus.

Antradienis – penktoji diena. Paklausus Ievos, kaip ji laikosi, moteris atsakė, jog puikiai. Mintis, visiškai atsisakyti visur taip gausiai naudojamo pagardo, kilo todėl, kad Ieva nusprendė pati patikrinti visas teorijas. Apie žmogaus energingumą, žvalumą ir geresnę savijautą. „Teko girdėti, kad cukrus sukelia depresiją, kad daug jo vartojantys žmonės yra silpnesni, jiems trūksta energijos. Kartą jau bandžiau cukraus atsisakyti, tačiau ištvėriau vos savaitę. Tuomet mane net pykino... Dabar esu kur kas ryžtingesnė, o organizmas taip atmestinai nereaguoja. Nevalgau tik pridėtinio cukraus. Vis dar jo gaunu su vaisiais. Jau ketveri metai mano valgiaraštyje nėra mėsos, tad man įprasta valgyti daug daržovių ir vaisių.“

Ieva Zasimauskaitė / Teodoro Biliūno / BNS nuotr.

Žmonės.lt Ieva atviravo, jog šiam „nevartok, cukraus“ iššūkiui ji pasiryžo dar ir todėl, nes yra tikra smaližė, kas sveikatai tikrai ne į naudą. Pusryčiams, pietums ir vakarienei I. Zasimauskaitė-Kiltinavičienė valgydavo gan saldžius patiekalus: košes, pyragus, labai mėgo kondensuotą pieną. Dietos laikytis moteris pasišovė kartu su drauge, tačiau bičiulė pasidavė jau po pirmosios dienos ir paskambinusi atlikėjai prisipažino, kad suvalgė kokosinį saldainį.

Ieva Zasimauskaitė / Teodoro Biliūno / BNS nuotr.

Linksmai nusiteikusi Ieva Zasimauskaitė-Kiltinavičienė pasakojo, kad atsisakyti pridėtinio cukraus pirmosiomis dienomis jai pasirodė labai brangus malonumas. Pagrindiniai jo pakaitalai: kokosų aliejus, klevų sirupas ir kiti produktai kainuoja nemažai pinigų.

„Dar negaliu atrasti pigių produktų, kurie būtų be pridėtinio cukraus. Nusprendusi iš esmės pakeisti mitybą, pastebėjau, kad anksčiau mano vartojamuose produktuose jo buvo labai daug. Pirmą kartą nuėjusi į prekybos centrą net sutrikau, galvojau, ką čia man reikės pirkti. Tiesa, iki šiol kartais valgau saldžiai, tik patiekalus saldinu natūraliais ingredientais. Pavyzdžiui, šiandien ryte kepiau avižinių sausainiukų, kurie gavosi kuo puikiausiai."

I. Zasimauskaitė-Kiltinavičienė sakė, kad dar nežino, ar šis jos iššūkis prasitęs ir ji įpras nevartoti cukraus, tačiau tikrai nori tai padaryti vardan gerenės sveikatos.

Ieva Zasimauskaitė / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Šiek tiek apie pridėtinį cukrų:

Mokslininkai nustatė, kad pridėtinis cukrus organizmui daro didelę žalą.

Fruktozė siejama su blogėjančiu insulino rodikliu bei didėjančiu gliukozės netoleravimu, kas iš esmės yra priešdiabetinė būklė.

Priešdiabetinė būklė skatina pavojingų riebalų kaupimąsi pilvo srityje.

Taip pat per didelis dirbtinio cukraus vartojimas skatina organizmo uždegimą bei aukštą kraujospūdį.

Per dieną moterims nerekomenduojama suvartoti daugiau nei šešis, o vyrams – devynis arbatinius šaukštelius cukraus.