Ineta Stasiulytė ir Deividas Meškauskas: gyvenimas be dietų

Ineta Stasiulytė ir Deividas Meškauskas / Projekto „Siurprizas lėkštėje“ nuotr.
Ineta Stasiulytė ir Deividas Meškauskas / Projekto „Siurprizas lėkštėje“ nuotr.
Šaltinis: Žmonės.lt
A
A

Žavioji pramogų pasaulio pora – aktorė Ineta Stasiulytė ir šokėjas Deividas Meškauskas – priėmė pramoginio kulinarinio projekto „Siurprizas lėkštėje“ iššūkį ir išbandė jėgas indų virtuvėje. Kartu su indų restorano šefu jie pagamino tradicinius pyragėlius samosa ir ypatingąjį krevečių „Jhalfrezi“.

Tiek Deividas, tiek Ineta pasakojo, jog mėgsta pasisukioti virtuvėje ir vienas kitam šioje srityje negailėjo pagyrų. Deividas tikino, kad visi patiekalai, kuriuos pagamina jo mylimoji yra nuostabūs, o Ineta ypatingai gyrė Deivido ruošiamus mėsos patiekalus.

Paklaustas, ar I. Stasiulytė užkariavo jo širdį per skrandį, Deividas išdavė, kad skaniai gaminant galima nukeliauti tik 20 procentų kelio iki vyro širdies, tačiau kas sudaro likusius 80 procentų, neatskleidė.

Tikru mėsėdžiu save vadinantis šokėjas sakė, kad be mėsos gyventi tiesiog negali, o I.Stasiulytė tikino net iš Deivido akių matanti, kada jam būtinai reikia suvalgyti mėsos, mat jo akys tampa dar rudesnės nei įprasta, juokėsi aktorė.

Ineta Stasiulytė
Ineta Stasiulytė / Projekto „Siurprizas lėkštėje“ nuotr.

Pasak Inetos, Deividas kepa ypač gardžią mėsą ant grotelių. Tuo tarpu šokėjas kuklinosi ir bandė įtikinti, kad jam niekada nepavyksta mėsos paruošti taip gerai, kaip jis nori, nes mėsa prisvyla. Tačiau I. Stasiulytė pasakojo, kad Deividas virtuvėje kaip ir šokiuose, viską bando padaryti tobulai, o vėliau analizuoja, ką kitą kartą galėtų padaryti dar geriau.

Pora jokių dietų nesilaiko ir netgi turi silpnybę saldumynams. Negana to, jiems sunkiai pavyksta nepersivalgyti. Abu labai mėgsta lietuvišką virtuvę: cepelinus, bulvinius blynus, šonkauliukus, troškintus kopūstus ir šaltibarščius. „Daug sportuoju, todėl kalorijų neskaičiuoju. Man tik duokit, tai valgysiu ir valgysiu“,– šypsojosi D.Meškauskas.

Pyragėliai Samosa, įdaryti virtomis bulvėmis ir žirneliais

Ineta Stasiulytė
Ineta Stasiulytė / Projekto „Siurprizas lėkštėje“ nuotr.

Gaminimas:

Tešlai sumaišykite visus ingredientus: miltus, druską, aliejų bei sėklas ir po truputį pilkite vandenį. Maišykite ir minkykite, kol tešla pasidarys minkšta ir tampri. Pridenkite lengva medžiaga ir palaikykite apie 15 minučių.

Įdarui į indą sudėkite trintas bulves ir visus prieskonius (druską, kalendrą, šviežius kalendros lapus, kmynus) ir virtus žirnelius. Viską išmaišykite.

Iš tešlos padarykite mažus rutuliukus (apie 5 cm skersmens), perpjovę per pusę gausite apskritimų puseles. Iš jų padarykite konusus, įdėkite šaukštą įdaro ir užspauskite galą. Įkaitinkite keptuvėje aliejų ir kepkite ant vidutinės ugnies, kol pyragėlis pasidarys auksinės rudos spalvos.

Karštas samosas patiekite su mėtų, tamarindų arba pomidorų padažu.

Indiškas krevečių troškinys „JHALFREZI“

Ineta Stasiulytė
Ineta Stasiulytė / Projekto „Siurprizas lėkštėje“ nuotr.

Gaminimas:

Pamarinuokite krevetes druskoje, kurkumoje ir citrinų sultyse 10 minučių. Įkaitinkite aliejų keptuvėje, sudėkite svogūnus, įberkite kmynų. Šiek tiek apkepinkite ir sudėkite smulkintą imbierą, česnaką, pomidorų pastą, marinuotas krevetes, čili prieskonius, druską.

Kepkite 5 minutes. Pridėkite smulkintą papriką, pomidorus, pakaitinkite dar 5 minutes. Pagardinkite šviežiais kalendros lapais.