Ingos Valinskienės vasara kupina mielų ritualų: „Vis dažniau norisi tiesiog patingėti“

Inga ir Arūnas Valinskai / Asmeninio albumo nuotr.
Inga ir Arūnas Valinskai / Asmeninio albumo nuotr.
Šaltinis: Žmonės
2020-07-03 08:30
AA

Atlikėja Inga Valinskienė (53) šiemet jau daugiau nei mėnesį praleido Nidoje ir dar tikrai į ją grįš. Vėliau laukia kelionė į Kiprą. „Kiekvienais metais mano vasaros tampa vis mažiau darbingos. Bet tai yra mano pasirinkimas“, – sako dainininkė.

I.Valinskienė šypsodamasi Žmonės.lt prisipažino – šiltuoju metų laiku ji vis labiau nori tiesiog patinginiauti.

„Kiek tos vasaros teturime! Vos kelis mėnesius. Kad kiti metų laikai taip greitai prabėgtų kaip vasara... Deja“, – šypsosi Inga.

Šįmet ji daugiau nei mėnesį praleido Nidoje. „Čia yra mano miško takelis, kuriuo važiuoju dviračiu prie jūros, mano paplūdimys, dominantis tik atokiau nuo vasariško šurmulio būti mėgstančius poilsiautojus. Saulės voniomis man patinka lepintis vienai, be kompanijos. Tai vadinčiau mielu ritualu, kurio laikausi jau ne pirmą vasarą“, – apie atostogas Nidoje pasakojo I.Valinskienė.

Vėliau savaitę su bičiuliais Valinskai atostogavo sodyboje. „Tai kasmetinė mūsų tradicija. Laikas su žmonėmis, su kuriais esame pažįstami kelis dešimtmečius, mums su Arūnu labai brangus“, – Žmonės.lt sakė pašnekovė. Ankstesniais metais aplankiusi ne vieną egzotišką šalį šiemet Inga kol kas mėgaujasi gimtinės teikiamais privalumais.

Inga Valinskienė Seišeliuose / Asmeninio albumo nuotr.

Būtent sodyboje, kartu su draugais, yra ruošiamas vienas mėgstamiausių Ingos patiekalų – cepelinai.

„Tą darome tik kartą metuose. Kai žmonių daugiau, gamybos procesas paprastesnis, nes šiaip nesiimu tų receptų, kuriuos norint paversti patiekalais prireikia dviejų ar trijų valandų“, – neslepia I.Valinskienė, save vadinanti „sočiosios virtuvės“ gerbėja.

Ji mėgsta ir bulvinius blynus, ir kugelį, ir daugelį kitų lietuviškų tradicinių skanėstų. „Mieliau suvalgysiu didžkukulių nei garuose virtos žuvies“, – atvira pašnekovė. Tačiau stengiasi per dažnai riebiais patiekalais nesilepinti.

Tarp greitai I.Valinskienės pagaminamų gėrybių yra kalmarų filė su krapais ir grietinėle.

„Valinskas valgo viską, kas jam pasiūloma“, – juokiasi Inga, savo atostogas Nidoje trumpam nutraukusi ir grįžusi į sostinę tam, kad sudalyvautų pirmojo romų kulinarinio paveldo restorano atidaryme Vilniuje.

Inga Valinskienė ir Arūnas Valinskas / Irmanto Gelūno „ŽMONĖS Foto“ nuotr.

Dainininkė tikina nebeatsimenanti, kada paskutinį kartą lankėsi kokiam nors vakarėlyje, nes jie ją vis mažiau domina.

„Nežinau, nieko apie romų virtuvę, todėl norėjau su ja susipažinti ir palinkėti sėkmės restorano įkūrėjui, mūsų bičiuliui Ištvanui Kvik“, – sako I. Valinskienė.

Šią vasarą ji dar grįš į Nidą ir savaitei vyks į Kiprą, kur su vyru yra įsigijusi nekilnojamojo turto. „Tai bus daugiau dalykinė kelionė, į kurią leisiuosi viena. Arūnas nemėgsta karščio, todėl jo net nevarginsiu ir nekviesiu keliauti kartu“, – šypsosi I.Valinskienė.

Ištvanas Kvik atidarė pirmąjį šalyje romų virtuvės restoraną (57 nuotr.)
+51