Ingrida Kazlauskaitė: „Mirsiu su šokolado plytele burnoje“

Ingrida Kazlauskaitė / Viktorijos Kuhlins nuotr.
Ingrida Kazlauskaitė / Viktorijos Kuhlins nuotr.
Šaltinis: Žmonės.lt
A
A

Dietologai jau daug metų kalba apie gerąsias šokolado savybes, o ne taip jau seniai šis saldumynas imtas naudoti ir grožio pramonėje. Iš šokolado gaminami losjonai, kremai, šampūnai, juo gydomas celiulitas, o šokolado vonios, pasirodo, saugo nuo streso. Dainininkė Ingrida Kazlauskaitė vakare grįžusi namo iš savo rankinės išsitraukia saują tuščių saldainių popierėlių: „Tiesiog esu priklausoma nuo šokolado“.

Šokoladas – tai tema, kuria Ingrida galėtų kalbėti be sustojimo. „Man tai yra vienas didžiausių gyvenimo malonumų, aš turbūt ir mirdama būsiu įmerkusi pirštus į karštą šokoladą arba paskutinį atodūsį išleisiu su šokolado plytele burnoje. Tačiau, gink Dieve, tai neturėtų būti juodas šokoladas – pastarojo vaikystėje padauginau, skanaudama į blizgančius popieriukus suvyniotus meškiukus bei zuikučius“, – juokiasi Ingrida.

Nenumaldomą aistrą šokoladui mergina pajuto dar vaikystėje – radusi šokoladinių saldainių, Ingrida juos atsargiai išvyniodavo, suvalgydavo, o į tą vietą sudėdavo gražiai susuktus tuščius popierėlius. Aišku, mama ir bardavo, ir pykdavo, ypač kai tokiais „saldainiais“  vaišindavo svečius. Prieš miegą mažoji smaližė  šokolado  prisikimšdavo už žandų lyg koks žiurkėnas.

Ingrida Kazlauskaitė
Ingrida Kazlauskaitė / Dariaus Gražio nuotr.

Kai mergina užaugo, jos įpročiai nepasiketė. Jei Ingrida žino, kad į svečius užsuks draugė, parduotuvėje iškart perka dvi dėžutes šokoladinių saldainių: vieną draugei, kitą – sau. Jos pusryčius ir pietus drąsiai gali atstoti keli batonėliai šokolado.  „Kai dalyvavau šokių projekte, prašydavau vietoje gėlių dovanoti šokoladinių saldainių. Gavau jų tiek, kad širdis apsalo“, – juokiasi I.Kazlauskaitė.

Ingrida, gimusi per Kalėdas, save juokais vadina Dievulio vaiku: „Jis pasirūpino, kad nuo šokolado man svoris neaugtų. Galbūt kažkas dieną pradeda nuo kavos puodelio ar sausų pusryčių, o mano diena prasideda nuo vieno ar kelių šokoladinių batonėlių. Tobuliausia, kai juos užgeriu kakava. Jei kas nors iš manęs atimtų šokoladą, prarasčiau gyvenimo džiaugsmą. Kadangi kasdien privalau suvalgyti šio saldėsio, vadinasi, esu nuo jo priklausoma. Ko gero, ir mirsiu su šokolado plytele burnoje (juokiasi)“.

Ingrida dievina visas kūno priežiūros priemones, kurios kvepia šokoladu. „Teko išbandyti ir šokolado įvyniojimus. Procedūra tonizuoja, teikia energijos, švelnina odą. Ją siūlyčiau kiekvienai nuotakai prieš vestuves – mažiausiai tris dienas jaunikis galės mėgautis nuo mylimosios odos dvelkiančiu šokolado aromatu. Beje, procedūros metu aš neatsispyriau pagundai ir lyžtelėjau šokolado – deja, tas, kuris naudojamas grožio pramonėje, kvepia skaniai, bet yra visai nesaldus“, – šypsosi mergina.

KODĖL BŪTENT ŠOKOLADAS?

Kuo jis naudingas, kad jį galima ne tik valgyti, bet ir panaudoti kuriant bei puoselėjant išorinį grožį? Specialistai pastebi, kad kosmetinių savybių šokoladui pirmiausia suteikia kofeinas, kuris įeina į jo sudėtį. Kofeinas suaktyvina kraujotaką, normalizuoja kraujo bei limfos pratekėjimą, yra puiki profilaktinė priemonė prieš tinimus. Maža to, tai vienas iš efektyviausių priemonių kovoje su viršsvoriu bei celiulitu: veikiant kofeinui aktyviau skaidosi riebalai, oda tampa stangresnė.

Ingrida Kazlauskaitė
Ingrida Kazlauskaitė / Dariaus Gražio nuotr.

Kakavos pupelėse yra apie 55 proc. rudos spalvos šokoladu kvepiančio  sviesto. Šiame svieste gausu vitamino F. Į jo sudėtį įeina riebalų rūgštys, kurios geba atkurti ląstelės membraną ir saugo drėgmę odoje. Kakavos svieste yra polifenolių – medžiagos, turinčios stiprų antioksidacinį poveikį. Dėl jos kakavos sviestas padeda kovoti prieš raukšlių atsiradimą.

Į šokolado sudėtį įeina ir kiti nepaprastai naudingi odai komponentai, pavyzdžiui, teobrominas ir teofilinas. Šie alkaloidai suaktyvina odos biochemines reakcijas, taip pasirūpindami odos stangrumu (vadinamas liftingo efektas). Ir dar viena nuostabiausių šio saldumyno savybių yra ta, kad jame gausu mikroelementų: geležies, vario, magnio, kurie gyvybiškai svarbūs odai.

Kakava – vienintelis augalinės kilmės produktas, kuris turi stiprią energiją, teigiamai veikiančią žmogaus organizmą. Jos poveikis matomas iš karto, nereikia laukti savaitės ar mėnesio. Net pirmą kartą užsidėjus veido kaukę, kurios sudėtyje yra kakavos miltelių, nuslūgsta paburkimas, skruostai pasitempia, raukšlelės išsilygina.

IŠMĖGINKITE PAČIOS

SPA kurortuose bei grožio salonuose siūlomos pačios įvairiausios grožio procedūros su šokoladu, tačiau daugelį kosmetinių procedūrų galima atlikti ir namuose. Didžiausias šių procedūrų trūkumas yra tas, kad po jų lieka šokolado pėdsakai. Taip pat reiktų žinoti, kad jei esate alergiška šokoladui arba kakavos sviestui, taip pat jei sergate dermatitu, psoriaze ar egzema, tuomet geriau atsisakyti šio „saldaus“ sumanymo.

Deja, paprastas šokoladas iš parduotuvės lentynos grožio procedūroms netinka. Šokoladas, kuris naudojamas grožio pramonėje – ypatingas. Jame nėra jokių priedų, jis – kartaus, nemalonaus skonio. Geriausia būtų įsigyti kakavos sviesto bei kakavos miltelių. Svarbu, kad kakavoje, kuri naudojama kosmetikos tikslais, nebūtų cukraus ir aromatinių medžiagų. Geriausia pirkti nebrangius, tačiau grynus kakavos miltelius.

Ingrida Kazlauskaitė
Ingrida Kazlauskaitė / Dariaus Gražio nuotr.

Šokolado kaukė

2 šaukštus riebaus jogurto be priedų arba varškės sumaišykite su tokiu pat kiekiu ištirpdyto šokolado (šiuo atveju tai gali būti kartusis šokoladas, kuriame kakavos – ne mažiau nei 50 proc.). Paruoštą masę tepkite ant veido ir laikykite 15 minučių. Paskui nuplaukite šiltu vandeniu. Kaukė ypač tinka sausai odai, mat ją pamaitina ir sudrėkina.

Šokolado vonia

100-200 g kakavos miltelių užpilkite litru karšto (bet ne verdančio) vandens. Gautą skystį supilkite į vonią. Po 15-20 minučių, praleistų tokioje vonioje, jūsų oda taps stangresnė, švelnesnė, o jūs jausitės maloniai pailsėjusi ir atsipalaidavusi. Ši procedūra ypač tinka, jei jaučiatės dirgli, išsiblaškiusi, kamuojama streso.

Šokolado įvyniojimai

100-200 g kakavos miltelių užpilkite 500 ml karšto vandens, sumaišykite ir leiskite atvėsti iki 35-40 laipsnių. Gautą masę užtepkite ant probleminių vietų 2-3 mm storio sluoksniu ir palaikykite 10-15 min. Tam, kad būtų pasiektas geresnis rezultatas, galima apvynioti šias vietas maistine plėvele. Po procedūros odą nuplaukite šiltu vandeniu. Šokolado įvyniojimai puikiai gelbsti kovojant su viršsvoriu bei celiulitu.