Ingrida Martinkėnaitė: „Noriu išsaugoti tai, ką man davė gamta“
Vasara jau visai čia pat, todėl ne viena mergina ar moteris susimąsto, jog pats metas patobulinti kūno linijas ir pasiruošti artėjančiam paplūdimio sezonui. O štai atlikėjai Ingridai Martinkėnaitei dailios figūros ir švytėjimo kiaurus metus galėtų pavydėti kiekvienas. Klausiame jos, kaip jai taip pavyksta ir ką ji patartų toms, kurios ką tik suskubo ruoštis neišvengiamai artėjančiai vasarai?
Paklausta, kokia gi jos puikios išvaizdos paslaptis, Ingrida tik šypsosi – tai meilė ir pagarba sau ir savo kūnui, o kartu ir noras ilgiau išsaugoti tai, ką suteikė pati gamta – natūralų grožį ir jaunystę. „Noriu kuo ilgiau išsaugoti tai, ką man suteikė pati gamta, ilgiau džiaugtis jos duotu grožiu ir jaunyste. Tikiu, kad mylėti save – tai kartu rūpintis ir savo kūnu bei sveikata. Dėl to atsakingai žiūriu į tai, ką valgau, stengiuosi laikytis visavertės ir subalansuotos mitybos principų“, – sako I. Martinkėnaitė.
Pasak jos, svarbu ne tai, kaip greitai sulieknėti ir dailiai atrodyti atostogų savaitę prie jūros ar įtilpti į naują mažesnio dydžio drabužį. Visų svarbiausia turėtų būti tai, kaip jaučiamės visus metus, ar esame sveiki. Atlikėja sutinka, kad imti ir pakeisti gyvenimo būdą ir mitybos įpročius nelengva, tačiau kurį laiką pasistengus tai virsta kasdieniu įpročiu.
Pasakodama apie savo mitybos principus Ingrida sako, kad stengiasi užtikrinti, jog jos mityboje nestigtų subalansuotų visaverčių produktų. „Tam skiriu daug dėmesio ir laiko. Kartais vyras manęs klausia, ar verta tiek laiko praleisti prie viryklės, kad pasigamintum paprasčiausios pusryčių košės? O aš manau, kad tikrai verta, jei nori maitintis sveikai ir visavertiškai“, – neslepa atlikėja.
Paklausta, ar kaip dabar madinga, nesibaimina valgyti miltinių produktų ar kepinių, Ingrida sako, kad saldžiais pyragais pasilepinti sau leidžia retai, tačiau nevengia duonos.
„Duona, mano manymu, yra puikus ir sotus pasirinkimas. Tai produktas, su kuriuo galima sugalvoti pačių įvairiausių patiekalų ir gauti organizmui reikalingų medžiagų. Daug kas mano, kad duona visai ne į naudą figūrai, tačiau, manau, kad šiuo atveju daug svarbiau, kada ir su kuo tą duoną valgome“, – sako I. Martinkėnaitė.
Ji pati duoną renkasi pusryčiams. „Duoną ir duonos gaminius stengiuosi valgyti pirmoje dienos pusėje, kai reikiau daugiausiai energijos prasidedančiai dienai. Be to, stengiuosi pasigaminti subalansuotus ir sveikus pusryčius. Kad ir toks, atrodytų, paprastas dalykas – sumuštinis gali būti ir skanus, ir sveikas. Pavyzdžiui, jei jį gaminsime su šviežiu sūriu ir daržovėmis, juk dabar pats jų sezonas. Net jei norisi saldžių pusryčių, taip pat galima surasti sveikų ir labai skanių variantų, pavyzdžiui, ant duonos riekės užtepti riešutų sviesto ir pagardinti šviežiais bananais ar uogomis“, – pasakoja Ingrida.
Pasak jos, artėjanti vasara, galėtų tapti puikiu stimulu naujiems įpročiams pradėti ir formuotis. O tai galima daryti ir atidžiau peržvelgus savo šaldytuvo turinį ir imantis sveikesnių sprendimų.