Interaktyvias dirbtuves organizuoti ėmusi Liucina Rimgailė: „Moterys yra pernelyg savikritiškos“

Liucina Rimgailė / Gabijos Vainiutės nuotr.
Liucina Rimgailė / Gabijos Vainiutės nuotr.
Šaltinis: Žmonės
A
A

Verslininkė, komunikacijos specialistė Liucina Rimgailė koronaviruso akivaizdoje tapo viena iš labiausiai nuo koronaviruso nukentėjusios kavinių ir restoranų verslo šakos atstove. Įvedus karantiną jai teko uždaryti savo „Lui Patty“ desertinę Užupyje ir priimti skubius sprendimus, jog ilgai įgyvendintą svajonę pavyktų išlaikyti gyvą. Praėjus sunkiausiam etapui ir vėl atvėrus desertinės duris, Liucina pripažįsta, kad viską išgyventi padėjo didžiausia meilė – maistas.

Daugiausia streso kėlė nežinomybė

„Išgyvenau begalę asmeniškų emocijų, kurios stipriai paveikė visą įmonę, jos darbuotojus. Labai ilgą laiką turėjome daug klausimų, trūko atsakymų. Nežinomybė, neapibrėžtumas visada kelia daugiausia įtampos ir baimės, todėl didžiausius iššūkius išgyvenau tada, kai ir pati nežinojau, kaip bus. Darbuotojams negalėjau pateikti rūpimų atsakymų, nes jų laukėme iš Vyriausybės, – sudėtingiausias dienas karantino pradžioje prisimena L. Rimgailė. – Šiuo laikotarpiu teko susitaikyti su kritiniu apyvartų sumažėjimu ir prisitaikyti prie esamų sąlygų. Gera žinia ta, kad būtent tuo metu visa komanda parodė didelę meilę tiek savo atliekamam darbui, tiek įmonei ir išreiškė palaikymą bei norą kovoti už išlikimą.“

Liucina Rimgailė/Gretos Skaraitienės/„Žmonės Foto“ nuotr.
Liucina Rimgailė/Gretos Skaraitienės/„Žmonės Foto“ nuotr.

Kaip patį įtempčiausią laiką verslui, Liucina įvardija pirmąjį mėnesį: „Jis apskritai buvo beprotiškas. Nuolat skaičiau Vyriausybės išleidžiamus įstatymus, atsakingų institucijų reikalavimus dokumentų pateikimui, konsultavausi su teisininkais ir stengiausi palaikyti bent likusią veiklos dalį. Man, kaip savininkei, reikėjo spręsti klausimus su nuomininkais, tiekėjais, įvairiomis institucijomis. Tai vienareikšmiškai buvo sunkiausias metas.“

Verslininkė pasakoja, jog šiuo laikotarpiu įsitikino, kokį nuostabų užsakovų ratą yra subūrusi desertinė: „Prisitaikydami prie žmonių poreikių per parą pasileidome elektroninę parduotuvę. Šis žingsnis iškart pasiteisino, todėl šio įrankio dėka ir toliau stengiamės nesėdėti vietoje: plečiame asortimentą, ruošiamės įvairioms šventėms ir toliau darome viską, kad išliktume.“

Verslininkė Liucina Rimgailė/Irmanto Gelūno/„Žmonės Foto“ nuotr.
Verslininkė Liucina Rimgailė/Irmanto Gelūno/„Žmonės Foto“ nuotr.

Socialinė atskirtis leido į bendravimą pažvelgti kūrybiškai

Bendravimas su žmonėmis – neatsiejama komunikacijos specialistės gyvenimo dalis. Tad privaloma socialinė atskirtis draugų būryje mėgstančiai būti Liucinai taip pat tapo išbandymu: „Iš pradžių gal net džiaugiausi galimybe pabūti namie, nes retai čia leidžiu laiką, nuolat judu ir grįžtu tik poilsio, tačiau gyvo bendravimo trūkumas pasijuto itin greitai. Dėl to su draugais ir kolegomis persiorientavome į bendravimą per „Zoom“ programą, prisigalvojome būdų nustebinti vieni kitus. Pavyzdžiui, savo draugei gimtadienio proga surašiau torto receptą, elektroninėje parduotuvėje, užsakiau visus reikiamus ingredientus ir nusiunčiau su pristatymu tiesiai į namus! Bijojau siųsti jau pagamintą tortą, nes ji gyvena Kaune, tad toks sprendimas labai pasiteisino. Manau, kad pačiai išsikepti tortą buvo tik didesnė pramoga.“

Paskelbus karantiną, Liucina griežtai laikėsi saviizoliacijos. Ji buvo neseniai grįžusi iš kelionės po Australiją. Tai paskatino domėtis maisto produktų užsakymu internetu. „Tam, kad būtų saugiau, sudarydavau reikiamų produktų sąrašą ir užsisakydavau per elektroninę parduotuvę“, – sakė desertų knygą išleidusi L. Rimgailė, neįsivaizduojanti nė dienos be namuose gamintų kepinių ir jų receptų dalijimosi soc. tinkluose.

Liucina Rimgailė/Gretos Skaraitienės/„Žmonės Foto“ nuotr.
Liucina Rimgailė/Gretos Skaraitienės/„Žmonės Foto“ nuotr.

Sunkumai įkvėpė naujoms veikloms

Nors soc. tinkluose Liucina visada besišypsanti ir pasitempusi, moteris teigia, jog tokia būti yra jos sąmoningas pasirinkimas: „Aš renkuosi šypsotis, o ne verkti. Ieškoti sprendimų ir galimybių, o ne problemų ir grėsmių. Į kiekvieną iššūkį žvelgiu kaip į pamoką, po kurios turiu tapti stipresne ir išmintingesne. Šis sunkus laikotarpis, kuris man asmeniškai prasidėjo dar praėjusių metų pradžioje, net kelis kartus kėsinosi mane palaužti ir jam beveik pavyko. Buvo nežmoniškai sunkių momentų, kurių, tikiu, dažnas nepakeltų, tačiau turiu kovotojos charakterį ir milžinišką atsakomybės jausmą prieš mane supančius žmones. Jei ne dėl savęs, į priekį judu dėl tų, kuriuos myliu ir branginu.“

Verslininkė Liucina Rimgailė/Irmanto Gelūno/„Žmonės Foto“ nuotr.
Verslininkė Liucina Rimgailė/Irmanto Gelūno/„Žmonės Foto“ nuotr.

Praėjusį mėnesį L. Rimgailė pristatė ir naują savo veiklą – organizuojamas interaktyvias dirbtuves su verslo treneriu Linu Stalnioniu: „Apie tai galvoti pradėjau maždaug prieš kelis mėnesius, tačiau planavau, kad mintis paversiu kūnu 2021-aisiais. Netrukus mane paskatino mano verslo klubo kolegos, kurie mato kaip komunikuoju ir dalinuosi turimomis žiniomis. Kai prasidėjo karantinas, iškart sulaukiau skambučių su prašymu pakonsultuoti, tad supratau, kad nėra ko laukti kitų metų.“

Daugialype veikla Liucina stengiasi įkvėpti ir kitas moteris siekti savo svajonių: „Mane labiausiai žavi galimybė kurti ir duoti tai, kas gali teigiamai paveikti žmonių gyvenimus, nesvarbu, ar tai būtų desertas, ar įrašas socialiniuose tinkluose. Manau, kad moterys dažnu atveju yra nepagrįstai pernelyg savikritiškos. Užtenka to, kad visuomenėje yra įsišakniję standartai, jog vyrų profesijos yra rimtesnės, jie uždirba didesnius pinigus. Tikiu, jog moterų veikla irgi gali būti rimta, suplanuota ir pelninga. Įrodau tai savo pavyzdžiu, nors niekuo nesiskiriu nuo kitų. Jei galiu aš, gali ir visos kitos moterys.“

Liucinos Rimgailės pyragas
Liucinos Rimgailės pyragas

Pavasariškas Liucinos Rimgailės Ricottos sūrio pyragas be miltų

Ingredientai:

120g sviesto

100g cukraus (dar 100g cukraus į baltymus)

4 kiaušiniai (atskirti trynius nuo baltymų)

žiupsnelis druskos

300g ricottos sūrio

240g migdolų miltų

šaukštelis vanilinio cukraus

nutarkuota visos citrinos žievelė

cukraus pudra ir norimi ingredientai papuošimui (gali būti figos, gervuogės, mėta)

Gaminimas:

Kambario temperatūros sviestą iki purumo išplakite su 100 gramų cukraus. Kai gausis šviesi masė, supilkite 4 trynius ir dar paplakite. Tuomet sudėkite ricottos sūrį, migdolų miltus, vanilinį cukrų ir citrinos žievelę. Viską labai gerai išmaišykite.

Kitame inde, kuris turi būti labai švarus, sausas, be jokių riebalų likučių, išplakite 4 baltymus su žiupsniu druskos. Išplakus iki standžios putos, dalimis supilkite cukrų, kaskart leidžiant jam ištirpti. Išplakus iki galo, turėtų gautis standus baltymų debesis, kurį įmaišykite į pagrindinę tešlą. Trečdalį baltymų reikia tiesiog gerai įmaišyti, kad jie „atlaisvintų“ tešlą. Likusius baltymus švelniais judesiais įmaišykite dvejomis dalimis, kad baltymų struktūra visiškai nesubliukštų.

Taip paruoštą tešlą supilkite į kepimo popieriumi išklotą formelę (rekomenduojama nuo 18 cm iki 22 cm skersmens) ir kepkite apie 50 minučių iki 180C laipsnių įkaitintoje orkaitėje.

Iškepus palaukite, kol pyragas atvės, pabarstykite cukraus pudra ir papuoškite figomis, gervuogėmis, mėtomis.