Iš žiniasklaidos akiračio dingusi Veronika Badaraitė savo jėgas išbandys „Pragaro virtuvėje“
Žiniasklaidą savo asmeniniu gyvenimu itin dominusi Veronika Badaraitė (33) kurį laiką vengė viešumos. Tačiau netrukus BTV žiūrovai ją išvys įnirtingai besisukančią „Pragaro virtuvėje“.
Buvusi politiko Jono Čekuolio žmona bei dramatiškai iš gyvenimo pasitraukusio verslininko Vlado Bieliausko gyvenimo draugė prisipažino itin dvejojusi, ar verta sugrįžti į žiniasklaidos radarą. Akivaizdu, kad noras gaminti įveikė visas baimes ir ją kamuojančius demonus.
„Aš dvejojau, ar eiti į šį projektą tik dėl vienos priežasties – šou televizijos ekranuose suksis pusę metų, o tai reiškia – visų susidomėjimą manimi. Tai labiausiai stabdė. Aš tikrai nenoriu šnekėti apie tai, ką veikiau iki šiol. Visuomenės informavimo priemonės apie mane, matyt, žino daugiau nei aš pati, – atkirto Veronika, tačiau kiek atlyžusi pridėjo. – Aš daug ką veikiau: studijavau aukštojoje mokykloje, dirbau keliose vietose, tačiau prieš projektą darbo neturėjau. „Pragaro virtuvė“ – atotrūkis nuo kasdienybės. Nors esu čia tik trumpam, tikiuosi, kad jis duos įkvėpimą gyvenime imtis ko nors naujo.“
Kulinarija be fanatizmo
Veronika patikino esanti ištikima Amerikoje rodytos laidos „Pragaro virtuvė“ („Hells Kitchen“ – angl.) ir keiksmais besispjaudančio kulinaro Gordono Ramsay gerbėja. Nors viešumas ją baugino, žinia apie tai, kad laidos virtuvės šefu tapo Liutauras Čeprackas moterį galutinai įtikino dalyvauti.
„Nesu maisto gaminimo fanatikė, bet atsidūrusi virtuvėje mėgstu eksperimentuoti. Be to, man patinka projekto pobūdis ir labai norėjau sužinoti, kaip viskas vyksta iš vidaus, – portalui Žmonės.lt pasakojo moteris. – Sužinojusi, kad virtuvės šefas bus Liutauras – jeigu ne pats geriausias, tai vienas iš geriausių virtuvės šefų Lietuvoje – nebedvejojau. Jo pamokos, pastebėjimai ir žinios bus ne tik įdomios, bet ir naudingos.“ Veronika pabrėžė, kad kulinarija jai – ne tik maisto gaminimas, tai – viena iš meno rūšių. Projekte pradėjusi plušėti prie puodų ir keptuvių ji tikino norinti išlaisvinti savo kūrybines galias.
„Kaip muzika, dailė ar architektūra, taip ir kulinarija – plati veiklos sritis, joje galima išreikšti savo kūrybinius sugebėjimus. Kita vertus, lankyti kulinarijos kursus Lietuvoje – nematau tikslo. Nieko nenorėčiau įžeisti, bet tuos kursus rengia žmonės, kurie nieko nenusimano apie maisto gaminimą. O projekte, pamaniau, bus ne tik smagu, bet ir įdomu“, – mintis liejo pašnekovė.
Atskirtis veda iš proto
Filmavimuose, kurie vyksta Druskininkuose esančiame „Europa Royale“ viešbutyje, dalyviai yra visiškai atskirti nuo išorinio pasaulio. Ir tai, anot projekto dalyvės, yra nepakeliamai sunku.
„Mums neleidžia naudotis telefonais, o tai tikra katastrofa. Neturime interneto, negalime bendrauti su kitais žmonėmis ir 24 valandas per parą matome tik projekto dalyvius ir filmavimo komandos narius. Aš tokioje izoliuotoje vietoje nesu buvusi. Jaučiuosi kaip žmogus, sėdintis Lukiškėse. Skirtumas tik tas, kad matau dangų ir galiu išeiti į lauką. Taip gyventi – labai sunku ir kai kam tai tiesiog duoda per smegenis“, – lyg juokais, lyg ir rimtai realybe dalijosi Veronika.