Išmėginkite: orkaitėje kepti kopūsto kepsniai

Kopūsto kepsniai / Recepto autorės nuotr.
Kopūsto kepsniai / Recepto autorės nuotr.
Šaltinis: Žmonės.lt
A
A

Paprasta, greita, skanu, nebrangu ir sveika. Dvi porcijos.

Kepsniams reikės:

  • keturių 1–2 cm storio kopūsto riekių;
  • alyvuogių aliejaus;
  • druskos ir pipirų;
  • šviežių petražolių.

Perpjauti kopūstą pusiau ir atpjauti keturias riekes. Sudėti jas į didelį kepimo indą (nedėti vienos ant kitos), iš abiejų pusių patepti aliejumi, pabarstyti druska, pipirais. Kepti iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 10 min., apversti ir kepti dar 10min., arba – kol krašteliai šiek tiek patamsėja. Papuošti šviežiomis petražolėmis.

Salotoms reikės:

  • 4 mažų virtų burokėlių;
  • saujos saulėgrąžų branduolių;
  • šlakelio alyvuogių aliejaus;
  • druskos ir pipirų.

Burokėlius sutarkuoti. Saulėgrąžas šiek tiek pakepinti sausoje keptuvėje ir sumaišyti su burokėliais, aliejumi, pagal skonį įdėti druskos ir šviežiai maltų pipirų.

Patiekite su virtais grikiais.

Receptu pasidalijo „Valgoma puokštė“ kūrėja Karolina Samalė.