Išskirtinio restorano vadovė E. Malinauskaitė nepasiduoda: „Tai – naujų galimybių metas“

Eglė Malinauskaitė/Asmeninio albumo nuotr.
Projekto partnerio turinys
Šaltinis: Projekto partnerio turinys
AA

Šalyje jau trečią savaitę skaičiuojantis karantinas tapo tikru iššūkiu verslams – skirtingoms sritims tai atsiliepė nevienodai, tačiau daugumai jų – itin skaudžiai. „Užsidaryti visada lengviau nei atrasti naujus veiklos kelius, tačiau mes su komanda nusprendėme, kad ieškosime naujų galimybių“, – sako Vilniuje įsikūrusio baro-restorano „PineWood“ vadovė Eglė Malinauskaitė, kuri, kaip ir dauguma maitinimo verslų vadovų, šiandien dėl koronaviruso pandemijos priversta suktis iš keblios padėties.

„Ne paslaptis, kad šiuo metu maitinimo verslas išgyvena didžiulę krizę ir kol kas tik galime spėlioti, kuo tai pavirs pasibaigus koronaviruso pandemijai. Nepaisant visų neigiamų pasekmių, su kuriomis šiuo metu susiduria verslininkai, mano manymu, šis laikas yra ir naujų galimybių metas“, – sako optimistiškai nusiteikusi E. Malinauskaitė.

Pušyne įsikūrusiame išskirtiniame bare-restorane klientai galėdavo mėgautis autentiškais modernios europietiškos virtuvės patiekalais, kurių kiekvienas elementas – tai kruopščiai apgalvotas virtuvės šefo kūrinys, apjungiantis ir skonį, ir estetiką. 

Vis dėlto šalyje paskelbus karantiną, išskirtinei ir klientų pamėgtai vietai teko prisiderinti prie esamos situacijos ir rasti naujų galimybių.

„Pradėjome kepti picas išsinešimui. Neapolietiškoje krosnyje keptos picos tapo atradimu mums patiems ir mūsų klientams. Tam, kad išlaikytume kokybę, siūlome penkis picų pasirinkimus – „Margarita“, „Quattro Formaggi“, „Cotto e Carciofi“, „Diavola“ bei „Tartufo“ su juodaisiais trumais“, – pasakoja Eglė.

„PineWood“ pica

Ji priduria, kad dabar atsirado laiko ir naujiems gastronominiams atradimams: „Šiuo laiku kepame ypatingai skanius medaus tortus, kuriuos klientai taip pat noriai užsisako savo šventei. Jau priimame tortų užsakymus ir Velykoms! Na, o norėdami išlaikyti savaitgalio pusryčių tradicijas, siūlome išsinešimui mūsų gardžiąją grikių granolą, karamelines spurgytes, taip pat pradėjome gaminti salotas su feta bei burata sūriais. Šiuo metu jau testuojame ir planuojame paleisti burgerius su išskirtinės kokybės jautiena.“

Žvelgia pozityviai

E.Malinauskaitė neslepia, kad susidariusi situacija nėra lengva, tačiau sudėti ginklų ir pasiduoti – neketina. „Šiandien mes negyvename tik karantino laike – žiūrime į tolimesnę perspektyvą. Jei reikės, pamaitinsime tuos, kuriems sunku išgyventi, bet, kad pajėgtume tai padaryti, šiandien turime dirbti – tiek, kiek leidžia dabartinė situacija ir galimybės. Išlaikyti bent kelių darbuotojų užimtumą – svarbiausias prioritetas. Manau, kad vieningai ir sąžiningai palaikydami vieni kitus šiuo sunkiu laiku, galėsime lengviau išeiti iš susidariusios situacijos. Labai svarbu teigiamas emocinis būvis, nes pesimizmas visada veda į krizę, o optimizmas padeda iš jos išeiti. Atraskime naujų patirčių, naujų pirmų kartų šiame šiek tiek stabtelėjusiame gyvenimo etape“, – ragina E. Malinauskaitė.

Moteris atvira – papildomų jėgų pozityviam mąstymui suteikia ir galvojimas apie klientus, jų palaikymas. „Labai džiaugiamės supratingais mūsų klientais, kurie mus palaiko ir įkvepia padėti vieni kitiems šiuo sunkiu laikotarpiu. Komanda, tai jausdama, dirba labai susitelkusi – įsiklausydama į klientų poreikius kuria naujus patiekalus“, – atvirauja Eglė. 

Eglė Malinauskaitė/Asmeninio albumo nuotr.

Na o pati baro-restorano aplinka, anot verslininkės, irgi prisideda prie to, jog būtų užtikrinta tiek darbuotojų, tiek klientų sveikata: „Dirbame ypatingai saugioje aplinkoje – esame įsikūrę pušyne, tad kvėpuojame grynu oru ir mus kasdien prižiūri „Baltijos ir Amerikos klinikos“ specialistai, atliekantys visas būtinąsias dezinfekcijos procedūras.“

E. Malinauskaitė tikisi, kad šis laikotarpis netruks itin ilgai ir nesužlugdys maitinimo verslų, tad šiomis dienomis ji su komanda deda visas pastangas, kad išliktų, o situacijai normalizavusis klientai bus laukiami „PineWood“ bare-restorane, kuriame vėl galės mėgautis jaukia aplinka ir visuomet išskirtiniais patiekalais.

Eglė Malinauskaitė/Asmeninio albumo nuotr.
Skaitykite daugiau