Ištvanas Kvik atidarė pirmąjį romų virtuvės restoraną: „Yra ir auksu puoštų patiekalų“
Vilniaus širdyje trečiadienio vakarą sklido ir uždegančios melodijos, ir gardžių, lietuviams neįprastų patiekalų kvapai – taip į naujojo bei pirmojo Lietuvoje romų kulinarinio paveldo restorano „Gypsy Lounge & Grill“ atidarymą žinomus bičiulius pakvietė idėjos iniciatorius, romų muzikinio teatro „Sare roma“ vadovas Ištvanas Kvik.
Romų guliašas, pyragas Savijako, sriuba Humer, romų pica ar romų stiliumi pagamintas mėsainis – tai tik dalis virtuvės profesionalų paruošto meniu, kuriuo lepinosi pirmieji analogų neturinčios vietos svečiai.
„O gurmanai taip pat neliks nusivylę – turime patiekalų, puoštų auksu. Juk esame romai!“, – portalui Žmonės.lt šmaikštavo I.Kvik.
Ne tik paskanauti maisto, bet ir įsisukti į „Rakija Klezmer Orkestar“ bei „Sare Roma“ muzikos ritmus atvyko ir ne vienas visuomenei pažįstamas žmogus – Inga ir Arūnas Valinskai, Irena Starošaitė ir Žilvinas Žvagulis, Vladas Kovaliovas ir Indrė Launikonytė, Jurgis Didžiulis, Marius ir Renata Jampolskiai su dukra, Radžis, Violeta Mičiulienė, Raisa Šarkienė, romų bendruomenės atstovai.
Svečiai atvyko ne tuščiomis, sveikino vakaro kaltininką ne tik gėlėmis ir bučiniais. Štai Irena Starošaitė ir Žilvinas Žvagulis įteikė Ištvanui milžinišką šakotį, o Radžis Aleksandrovičius – kočėlą.
Svečiai, pasak Ištvano Kvik, ne tik teigiamai įvertino netradicinę maitinimo įstaigą, bet ir joje dirbantį personalą.
„Stengėmės ne tik stebinti maistu, bet siekiame išspręsti ir socialines problemas – pas mus dirba romų tautybės žmonės. Ypač išskirčiau mūsų jaunimą – jie imlūs, dega noru dirbti, atskleisti savo tautą iš gerosios pusės, savo sąžiningu ir kruopščiu darbu sugriauti visuomenėje išsikerojusius stereotipus. Jie jauni, darbštūs, ir jiems pakanka drąsos didžiuotis, jog esame romai“, – patikino pašnekovas.
Žiūrėkite atidarymo vakaro fotogaleriją: