Itališkas savaitgalio valgiaraštis
Štai ir vėl savaitgalis atskriejo kaip ant sparnų! Šį kartą siūlome paskanauti labai gardžių ir sočių italų virtuvės patiekalų. Smagios ir skanios dienos!
DIENOS RECEPTAS
Makaronų apkepas su trijų rūšių sūriu
6 asmenims. Pagaminsite per 1 val. 15 min.
Produktai
20 vnt. makaronų lakštų, skirtų lazanijai ruošti; 400 g savo sultyse konservuotų pomidorų; 200 g šviežių vyšninių pomidorų; 2 skiltelės česnako; 6 karštai rūkyto kumpio griežinėliai; 3 valg. š. aliejaus; 500 g rikotos sūrio; 250 g mocarelos sūrio; 100 g tarkuoto parmezano; 10 g šviežių mėtų; 10 g šviežių bazilikų; 1 arbat. š. druskos; 50 g sviesto.
Kaip gaminti
1. Kumpį suplėšykite gabalėliais ir paskrudinkite karštoje sausoje keptuvėje.
2. Į puodą suberkite vyšninius pomidoriukus, sukrėskite konservuotus pomidorus, statykite ant ugnies ir luktelėkite, kol užvirs. Kaitinkite apie 10 minučių.
3. Sudėkite trintus česnakus, supilkite aliejų, įberkite žiupsnelį druskos, išmaišykite ir dar pora minučių pakaitinkite.
4. Nepridegančią kepimo formą ištepkite sviestu, ant dugno išdėliokite sluoksnį makaronų lakštų.
5. Aptepkite juos plonu sluoksniu pikantiškos pomidorų masės. Ant viršaus pabarstykite skrudinto kumpio, gabalėliais pjaustytos mocarelos, užkrėskite rikotos.
6. Uždenkite lazanijos lakštais, vėl aptepkite pomidorų mase, apibarstykite skrudintu kumpiu, sūriu ir t. t. Taip susluoksniuokite likusius produktus (viršutinis sluoksnis turi būti pikantiško pomidorų padažo).
7. Apibarstykite tarkuotu parmezanu, apšlakstykite lydytu sviestu, indo viršų uždenkite folija ir 20 minučių pašaukite į 180 ºC karštumo orkaitę. Ištraukusi foliją nuimkite ir indą su valgiu vėl pašaukite į orkaitę. Kepkite dar apie pusvalandį.
8. Puoškite šviežiais mėtų ir bazilikų lapeliais.
SIŪLOME IŠBANDYTI!
SALOTOS
SRIUBOS
KARŠTIEJI PATIEKALAI
DESERTAI
SVEČIAMS