Itališki valgiai užkariauja Vilnių – kviestinei publikai pristatyta dar viena jauki vietelė
Sostinės senamiestyje Totorių gatvėje 22-uoju numeriu pažymėtame name duris atverė jaukus restoranėlis „La Pasta TRATTORIA“, siūlantis kokybiškus autentiškus itališkus valgius. Būtent sausio 17-ąją kviestinė publika įvertino naujos vietos privalumus ir iš žvarbaus Vilniaus bent akimirkai persikelė į saulėtąją Italiją.
Antrus metus skaičiuojantis Italija dvelkiantis restoranas „La Pasta makaronų namai“ nebeišsiteko „Ogmios mieste“ ir atidarė antrą itališką vietą Vilniuje, tik šį kartą senamiestyje, „La Pasta TRATTORIA“. Žodis „trattoria“ reiškia neįpareigojantį restoranėlį, kuriame pateikiami tradiciniai itališki valgiai. Perdėtos prabangos čia nerasite, tačiau aukščiausios kokybės patiekalus – tikrai taip. Naujasis restoranas didžiuojasi akį traukiančiu senoviniu interjeru ir maloniu aptarnavimu.
Šviežiai pastai, ravioliams ir lazanijoms gaminti naudojama tiesiai iš Italijos atsivežta profesionali pastos gamybos įranga, kurią kaži ar kas dar turi Lietuvoje. „Pagrindinis gamybinis agregatas sveria bemaž toną! Kai reikėjo tą bestiją („La bestia“ – žvėris, iš italų kalbos) įvežti į restorano virtuvę, vos neišgriovėme patalpų sienų! – nusijuokia vienas šių restoranų šeimininkų Gediminas Jasas. „Į klientų širdis – ne tik per skrandį,“ – šypsodamasi tarsteli restoranų bendrasavininkė Sandra Jaraitytė – Scippa. - Diena iš dienos klientus stengiamės džiuginti ne tik gardžiais klasikiniais itališkos virtuvės patiekalais, bet ir autentiška itališka atmosfera, interjeru, įvairiomis detalėmis ir pietietiškai šiltu dėmesingumu. Restoranuose dominuoja gera emocija, šiltas draugiškas aptarnavimas, skambant auksinių laikų Italijos estrados hitams.“ Naujajame valgiaraštyje yra išsaugoti visi vilniečių pamėgti patiekalai iš pirmojo restorano, tačiau šeimininkai žada tuo neapsiriboti. Artimiausioje ateityje asortimente atsiras klasikinės itališkos virtuvės hitais vadinamų karštų žuvies ir mėsos patiekalų. Prie šių patiekalų bus pasiūlytas kruopščiai someljė atrinktų itališkų vynų asortimentas.